E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGlobal tarafta azalan risk iştahı etkili olabilir ---

Global tarafta azalan risk iştahı etkili olabilir

Global tarafta azalan risk iştahı etkili olabilir
29 Haziran 2020 - 09:20 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde yurtdışı risk iştahında zayıflama nedeniyle endeksin kısmi satıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor.

BIST 100: Endekste yine 114.500 seviyesine yakın kapanış sonrasında kısmi satıcılı bir açılış görebiliriz. 114.500 altında 113.250 destek konumunda, yukarıda 115.900 direnç olarak geçerli…

TL Bonolar: Gösterge tahvil %9 bileşik faiz seviyesinin üzerine çıkarken, 10 yıllık tahvilde de %11,50 bileşik faiz seviyesine doğru kar satışlarının geldiğini görmekteyiz, enflasyon verisi beklenmekte…

USD/TL: Dolar kuru 6,85 seviyesi civarında yatay seyrini devam ettirirken, gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında genel olarak yataya yakın başlangıçlar gerçekleştirmekte…

EUR/USD: 1,12 seviyesi üzerinde kalmayı başaran paritede gelen tepki alımları ile 1,1270 direnci hedeflenmekte. Dolar endeksi de 97,50 seviyesinden aşağı doğru gelmekte…

Risk algısı bozuluyor mu?

Günün Öne Çıkanları:

• ABD’de vaka sayılarının artması ile bazı eyaletlerde ek önlemler alındı…
• Virüse ilişkin kaygılar ile petrol fiyatları düşüşünü sürdürdü…
• Faizlerin düşmesi ile beraber ülkemizde konut satışı sayılarında belirgin artış var…
• Günün veri takviminde Euro Bölgesi’nde tüketici güven endeksi, ABD ise bekleyen konut satışları öne çıkıyor…

ABD tarafında gelen satışların ardından Asya’da da benzer bir seyirle hafta başladı. Vaka sayılarının artması ve enerji sektörüne ilişkin gelişmeler ile dışarıda görünüm negatif, içeride de TL varlıklar adına global tarafta azalan risk iştahı etkili olabilir.

Küresel piyasalar haftaya negatif başladı

Türkiye’nin 5 yılık CDS risk primi 487 düzeyinde. ABD borsaları bazı eyaletlerde artan vaka sayıları nedeniyle %2’nin üzerinde düşüşle günü tamamlarken, Asya borsaları yeni haftaya aşağı yönlü bir seyir ile başladı. Yurtdışında risk iştahındaki zayıflama nedeniyle endeksin kısmi satıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz. 114.500’ün üzerinde 115.500 ve 115.900 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 113.250 ise destek olup, bu seviye üzerinde mevcut trade pozisyonları korunabilir.

Düşen risk iştahı ile beraber ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,64 düzeyinde. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi ise 487 seviyesinde. TL tahvillerde ise enflasyon verisi öncesi kısmi kar satışlarının yaşandığını görüyoruz. 10 yıllık tahvilde %12 bileşik faiz seviyesi destek konumunda.

Dolar global olarak bakıldığında gelişmiş ülke para birimleri karşısında sınırlı değer kayıpları yaşamakta. EUR/USD paritesinde 1,1270 ve GBP/USD paritesinde 1,2415 kısa vadeli dirençler. İçeride dolar kuru yatay seyrini korurken, 6,80 destek seviyesi üzerinde 6,92 direnç olarak geçerli. Euro kurunda ise 7,65 destek seviyesi üzerinde 7,80 direnç konumunda.

Yükseliş denemeleri kar satışı fırsatı olabilir

Kaya gazı ve doğal gaz fiyatlarında yaşanan düşüş petrolü de aşağı çekmekte. Brent petrol 40 dolar varil düzeyinde. Altın fiyatlarında dolar ons bazında 1765 seviyesi üzerinde yükseliş devam ederken, gram TL bazında 392 direnç olarak takip edilecektir.

BIST 100 Endeksi’nin kısa vadeli teknik görünümü 112.500 desteği üzerinde olumlu. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Hisse piyasalarında satış baskısı arttı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)