E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında Çin etkisi---

Asya borsalarında Çin etkisi

Asya borsalarında Çin etkisi
28 Ağustos 2023 - 07:55 borsagundem.com

Asya borsaları Çin'de borsayı canlandırmak için damga vergisinde indirim ve hisse satışlarına ilişkin kısıtlamaları içeren regülasyonları fiyatlıyor.


Çin'de Borsa için yeni önlemler Asya piyasalarında fiyatlamalara yön veren temel unsur oldu.

Ülkede yetkililer yatırımcıları dünyanın en kötü performans gösteren hisse senedi piyasalarından birine geri çekme çabaları kapsamında hisse senedi alım satımlarında damga vergisinde indirim ve büyük hissedarların Hisse satışlarının sınırlandırılması gibi önlemleri uygulama kararı aldı.

Haberin ardından CSI 300 endeksi ilk işlemlerde yüzde 5,5'e kadar yükseldikten sonra gün ortasında kazançlarının yarısından fazlasını geri verdi. Bazı aracı kurum hisseleri, artan ticari faaliyetlere ilişkin iyimserlikle yüzde 10 sınırını aştı. Yuan yükselirken devlet tahvilleri düştü.

Yatırımcılar, yetkililerin son çabalarının piyasadaki düşüşü durdurmakta başarısız olmasının ardından daha güçlü adımlar atılmasını bekliyordu.

Pazar günü açıklanan önlemler arasında hisse senedi işlemlerinden alınan verginin 28 Ağustos itibariyle yüzde 0,1'den yüzde 0,05'e düşürülmesi yer alıyor.

Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu ayrıca hisse senedi fiyatları belirli seviyelerin altına düşen firmaların üst düzey hissedarlarının hisse satışlarını kısıtladı. Regülatör kuruluş kaldıraçlı işlemler için teminat oranlarını düşürdü ve "son piyasa koşullarını" gerekçe göstererek halka arzların hızını yavaşlatacağını söyledi.

Huatai Securities'in tahminlerine göre, bu değişikliklerin piyasaya yılda 750 milyar yuan (103 milyar dolar) yeni fon getirmesi bekleniyor.

Asya borsaları Jackson Hole öncesi düşüşte

 

Şirketlerin yeni trendi: Yabancıya borsa dışı satış

 

ABD borsalarına Powell dopingi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)