E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
23 Ocak 2024 - 08:00 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

DDM: Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkez Bankası Başkanı Erkan en geç yarın buluşacak” iddiası doğru değildir.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Önümüzdeki dönemde de yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı yapısal reformlarla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.

Fitch, ABD'de geçen hafta yürürlüğe giren geçici bütçeyle hükümetin kapanmasının önlediğini ancak büyük mali açıkların sürdüğünü bildirdi.

Binance, SEC’in kendisine karşı açtığı davanın reddedilmesi talebinde bulundu.

Japonya Merkez Bankası para politikasında değişiklik yapmadı.

Kırgızistan'da merkez üssü Kızıl-Su olan 7,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Ne olacak?

Yurt içinde Tüketici Güven Endeksi açıklanacak.
Dışişleri Bakanı Fidan bugün New York’ta BMGK Toplantısına katılacak.
TBMM’ni İsveç'in NATO'ya katılımını bu hafta oylaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksi haftanın ilk işlem gününde kararsız ve yaklaşık 100 puanlık bir aralıkta seyirde hareket etti. BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında BIMAS, TUPRS, EKGYO, MGROS, SOKM payları Pazartesi günü endeksi en çok yukarı taşıyan payların başında yer alırken, bankacılık sektöründeki geçtiğimiz hafta başlayan baskı bu haftaya da sirayet etti.
Ekonomi Koordinasyon Kurulu kripto varlık düzenleme taslağı da olmak üzere bir dizi gündemi değerlendirmek üzere toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada kripto varlık tasarısının önümüzdeki dönemde yasalaşacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, TCMB Başkanı Erkan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ve Ticaret Bakanı Bolat da toplantıya katıldı.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 8.885 - 9.059 fiyat aralığında işlem görerek günü 8.973 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 13.883 azalışla 286.521 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 9.015 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede satış eğilimini arttırırken, 9.050’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 9.350 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 8.950 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 8.900 ve 9.050 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 8.950 ve 8.900 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Petrol düşüşte fren yaptı

 

Tukaş ve Pınar Et ve Un sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 23/01/2024

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)