E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yükselişte---

Asya borsaları yükselişte

Asya borsaları yükselişte
06 Aralık 2023 - 07:08 borsagundem.com

Asya piyasaları Avustralya ve Japonya verisiyle yükselişte.


Asya-Pasifik piyasaları Salı günü yaşanan büyük satışların ardından bölge genelinde toparlanma kaydetti.

Yatırımcılar, Avustralya'nın üçüncü çeyrek GSYİH rakamlarını ve Aralık ayında Japonya'ya yönelik Tankan anketini değerlendirdi; bu anket, büyük Japon üreticiler arasında ticari güvenin iyileştiğini gösterdi.

Japonya Merkez Bankası tarafından üç ayda bir gerçekleştirilen Tankan anketi, Japonya'daki ekonomik koşulları ölçmektedir ve anket sonuçları önemli bir ekonomik gösterge olarak kabul edilmektedir.

Aylık anketi, BOJ'un resmi anketinin öncü göstergesi olarak kabul ediliyor.

Avustralya'da S&P/ASX 200 endeksi üçüncü çeyrekte ekonomisinin yıllık bazda yüzde 2,1 büyümesiyle yüzde 1,44 yükseldi ve ekonomistlerin beklentilerini aştı.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yüzde 1,64 yükselişle majör Asya endeksleri arasında yükselişe öncülük ederken, Topix yüzde 1,36 yükseliş kaydetti.

Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,62 oranında değer kazanırken küçük ölçekli Kosdaq yüzde 0,83 oranında değer kazandı.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi bir yılın en düşük seviyesinden toparlanarak yüzde 0,43'e tırmanırken, Çin'in CSI 300 endeksi Salı günü dört yılın en düşük seviyelerini gördükten sonra yüzde 0,12 artış kaydetti.

ABD borsaları karışık seyirle kapandı

 

Avrupa borsaları İngiltere hariç yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)