E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları Wall Street'in ardından yükselişte---

Asya borsaları Wall Street'in ardından yükselişte

Asya borsaları Wall Street'in ardından yükselişte
11 Temmuz 2023 - 07:02 borsagundem.com

Asya piyasaları, Wall Street'in toparlanmasının ardından yükseldi.


Asya-Pasifik piyasaları, ABD piyasalarının üç günlük kayıp serisini bitirmesiyle Wall Street'teki hareketleri izleyerek Salı günü yükseldi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 1,04 ve Japon Nikkei 225 yüzde 0,53 yükselirken, Topix yüzde 0,23 gibi daha küçük bir kazanç gördü.

Güney Kore'den Kospi, gösterge endeksler arasında bölgedeki kazançlara öncülük ederek yüzde 1,23, Kosdaq ise yüzde 1,52 yükseldi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi Pazartesi günkü kazançlarını yüzde 0,75 artışla genişletirken, anakara Çin piyasaları da yükseldi. Shanghai Bileşik Endeksi yüzde 0.21 ve Shenzhen Bileşen Endeksi marjinal bir şekilde yükseldi.

Yatırımcılar, Fed'in yürüyüş patikasına dair ipuçları verecek olan ABD'den Haziran ayı enflasyon rakamları da dahil olmak üzere, haftanın ilerleyen saatlerinde bir dizi enflasyon verisi için hazırlanıyor.

Fed yetkililerinin yorumlarının, hala çok yüksek olan enflasyonu düşürmek için faiz oranlarının daha da yükseltilmesi gerekeceğini söylediği yönünde "ancak mevcut para politikası sıkılaştırma döngüsünün sonu yaklaşıyor" beklentisi de var.

ABD'de bir gecede Dow Jones Sanayi Ortalaması yüzde 0,62 artışla kazançlara öncülük ederken, S&P 500 yüzde 0,24 ve Nasdaq Composite yüzde 0,18 yükseldi.

ABD borsaları yükselişle kapandı

 

Yabancı alımları ile borsada pozitif seyir sürüyor

 

Borsada işlem gören bazı şirket ve bankaların olası bilanço açıklama tarihleri

 

Dünya borsaları endişelere rağmen yatırımcılarına kazandırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)