E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları karıştı---

Asya borsaları karıştı

Asya borsaları karıştı
14 Kasım 2022 - 08:03 borsagundem.com

Asya-Pasifik piyasalarının önceki haftayı büyük bir ralli ile kapatmasının ardından karıştı.


Hang Seng endeksi Hong Kong'da açılışta yüzde 3 arttı. Çin anakarasında, Şanghay Kompoziti yüzde 0,51 ve Shenzhen Bileşeni yüzde 1 civarında değer kazandı.

Japonya'nın Nikkei 225 SoftBank, Vision Fund'ın daha fazla kayıp bildirmesinin ardından yüzde 11 değer kaybederken, Topix de yüzde 0,44 düştü.

S&P/ASX 200 Avustralya ve Güney Kore'nin Kospi'si düştü. MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi yüzde 0,86 yükseldi.

Bölgedeki hisseler, ABD tüketici fiyatlarının beklenenden daha az artması ve Çin'in Kovid önlemlerini bir miktar hafiflettiğini açıklamasının ardından geçen hafta yükselişle kapanmıştı. Hang Seng endeksi 16 Mart'tan bu yana en iyi günü gördü.

Bu haftanın ilerleyen saatlerinde Japonya, gayri safi yurtiçi hasıla, ticaret ve tüketici enflasyonu rakamlarını rapor ederken, Endonezya merkez bankası bir para politikası toplantısı yapacak.

Japonya'da toplam mortgage kredileri, emlak değerlerindeki düşüşe rağmen arttı

Japonya'da mortgage kredilerinin ödenmemiş bakiyesi artmaya devam ederek Haziran sonunda 220 trilyon yeni (1,5 trilyon dolar) aştı.

Tokyo merkezli mortgage veri sağlayıcısı MFS verilerine göre, Japonya'da, borçluların yüzde 70'inden fazlası değişken faizli ipotekli konut kredilerini tercih ediyor.

MFS'ye göre, kredi oranlarında 0,1 puanlık bir artış kümülatif faiz yükünü 110 milyar yen artıracak.

Nikkei Asia'nın haberine göre, uzmanlar, Japonya Merkez Bankası'nın(BoJ) gevşek para politikasını tersine çevirdiğinde, bu borçlulardan bazılarının temerrüde düşeceğinden endişe ediyor.

BoJ'un 2016 yılında negatif faiz politikası benimsemesinden bu yana konut kredileri yılda yüzde 2-3 aralığında büyüdü. Toplam bakiye, Haziran ayına kadar 10 yılda yaklaşık 40 trilyon yen artarak, otuz yıldan fazla bir süre önce balon ekonomisinin yaşandığı yıllarda görülenlerin kabaca iki katına ulaştı.

Kabine Ofisi verileri, 2020'nin sonunda konutların değerinin yıllık bazda düşüş kaydettiğini gösteriyor.

Yeni Zelanda'da PSI Ekim ayında 57,4 puana yükseldi

Yeni Zelanda'nın hizmet sektöründe aktivite Ekim ayında yükseldi.

BusinessNZ Hizmet Performansı Endeksi (PSI) anket sonuçlarına göre, bir önceki ay 55,8 seviyesinde olan PSI, geçen ay 57,4 seviyesine çıktı. Soçun uzun vadeli ortalama olan 53,6'nın oldukça üzerinde geldi.

BusinessNZ CEO'su Kirk Hope, anketin art arda üç ay boyunca 55 puanın üzerinde kaldığını ve yeni faaliyet/satış ve yeni siparişler olmak üzere iki temel alt endeksin çok iyi durumda olduğunu söyledi.

Söz konusu ayda yeni faliyet/satış endeksi 59,6 puandan 61,0 puana yükselirken, yeni siparişler endeksi 62,4 puandan 69,9 puana indi, ancak ortalamaların oldukça üzerinde seyretmeye devam etti.

BNZ Kıdemli Ekonomisti Craig Ebert, “En son PSI ve PMI sonuçları, harcamaların dayanıklı ürünlerden uzaklaşarak hizmetlere geri döndüğü hikayesiyle uyumlu. Bununla birlikte, hizmet endüstrileri açısından küresel olarak neler olup bittiğine dair bir farklılığın da altını çiziyorlar”. dedi.

Yellen'e göre Rus petrolünde Çin avantajlı

 

Yılbaşından bu yana en çok kaybettiren hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)