E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları, Jackson Hole öncesi karışık seyirde---

Asya borsaları, Jackson Hole öncesi karışık seyirde

Asya borsaları, Jackson Hole öncesi karışık seyirde
27 Ağustos 2021 - 08:04 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftanın son işlem gününde sanal ortamda gerçekleşecek Jackson Hole sempozyumu öncesinde yön bulmakta zorlandı, Çin ana karasında endeksler artış kaydetti

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri yatırımcıların Jackson Hole sempozyumu ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasına odaklanmaları ile Cuma günkü işlemlerde karışık seyretti.

Gösterge endeks Avustralya'da yatay seyretti, Japonya'da ise Nikkei 225 ve Topix Endeksleri geriledi. Güney Kore'nin Kospi Endeksi ile Hong Kong'da ise endeksler kazanıma yöneldi.

Çin'de Şanghay Bileşik ve Shenzen endeksleri de pozitif bölgede seyretti.

Yatırımcıların odak noktasında olan sanal ortamda Cuma günü gerçekleşecek Jackson Hole sempozyumunda Fed Başkanı Jerome Powell'ın ABD ekonomisine ilişkin açıklamaları ve Kovid-19 pandemisi ile mücadeleye yönelik alınan önlemlerin patikasına ilişkin mesajlar aranacak.

Çin'in sanayi şirketlerinin karlarında büyüme Temmuz ayında yavaşladı. Ulusal İstatistik bürosu verilerine göre sanayi şirketlerinin karları Temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,4 artarak 703,67 milyar yuan oldu. Haziran ayında sanayi şirketlerini karları yüzde 20 artış göstermişti. Karlarda artış son 5 aydır yavaşlıyor.

Çin Merkez Bankası, bankacılık sistemini nakit ihtiyacını karşılamak için 7 gün vadeli ters repo operasyonu ile 50 milyar yuan verdi. Çin bankalarının bugün 10 milyar yuan ters repo dönüşleri bulunuyordu. Çin Merkez Bankası hafta başından bu yana bankacılık sistemine 120 milyar yuan verdi. Bu, Şubat ayından bu yana görülen en büyük haftalık miktar olarak kayıtlara geçti.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da çekirdek tüketici fiyatlarında düşüş 12 ay sonra, Ağustos ayında, durdu. Ağustos ayında çekirdek tüketici fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre değişim göstermedi. Ekonomistler ise fiyatların yüzde 0,2 düşmesini bekliyorlardı. Revize verilere göre Temmuz ayında çekirdek tüketici fiyatları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,3 düştü. Daha önce düşüş yüzde 0,1 olarak duyurulmuştu.

New York borsası düşüşle kapandı

 

Avrupa borsaları düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)