E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları çoğunlukla yükselişte---

Asya borsaları çoğunlukla yükselişte

Asya borsaları çoğunlukla yükselişte
19 Şubat 2024 - 07:31 borsagundem.com

Asya piyasalarında iyimser tatil verilerinin turizm stoklarını artırmasıyla Çin piyasaları yükselirken Hong Kong hisselerinde düşüş yaşandı.

Çin Borsaları, yatırımcıların Pazartesi günü uzun bir tatilden olumlu seyahat verileriyle dönmesiyle yükselirken, Hong Kong borsaları düştü.

Resmi verilere göre tüketici harcamalarının Kovid öncesi seviyelerin üzerine çıktığı Yeni Ay Yılı tatillerinin ardından ticaretin yeniden başlamasıyla CSI 300 yüzde 0,3 arttı. Turizm hisseleri açılıştan kısa bir süre sonra yüzde 2 artış göstererek yükselişe öncülük etti.

Piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın bu yıl para politikasını ne zaman gevşetmeye başlayabileceğini yeniden değerlendirirken, Çin Merkez Bankası Pazar günü politika faizini beklendiği gibi sabit tuttu.

Çin Merkez Bankası, 500 milyar yuan (69,51 milyar dolar) değerindeki bir yıllık orta vadeli borç verme olanağının faiz oranını değiştirmeden yüzde 2,5'te tuttuğunu söyledi.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e, ABD'nin Çinli firmalar ve bireyler üzerindeki kısıtlamaları kaldırması gerektiğini ve Pekin'den ayrılma girişimlerinin yalnızca Washington'a zarar vereceğini söylediği bildirildi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,8 düşerken Hang Seng Tech endeksi açılışta yüzde 2,2 kayıp yaşadı.

Cuma günü rekor bir zirveye çarpıcı bir mesafe yaklaşan Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yüzde 0,4 düşerken, daha geniş Topix endeksi yatay seyretti.

Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,9 oranında değer kazanırken, daha küçük ölçekli Kosdaq yüzde 0,3 arttı.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,2 artış kaydetti.

Borsa İstanbul en yakın rakibine fark attı

 

Borsada 3 hissenin üzerindeki tedbir kalktı

 

Yılbaşından bu yana en çok kazandıran hisseler

 

Yatırımcı sayısı yeniden yükselişe geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)