E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları çoğunlukla geriledi---

Asya borsaları çoğunlukla geriledi

Asya borsaları çoğunlukla geriledi
06 Ocak 2021 - 08:06 borsagundem.com

Asya borsaları haftanın üçüncü işlem gününde genel olarak satıcılı bir görünüm sergiledi.

Asya Pasifik Bölgesi'nde piyasaları Japonya'da sınırlı yükselirken, Güney Kore Kospi Endeksi, ilk kez 3,000 seviyesinin üzerine çıktı. Hong Kong'da ise hisse senetleri satış ağırlıklı bir seyir izledi. Çin borsası da yaklaşık 13 senenin en yükseğinde seyrediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, mobil cihazlar üzerinden ödeme imkanı sunan Çin merkezli 8 uygulama ile işlem yapmanın yasaklanmasına yönelik başkanlık kararnamesi imzaladı. Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Trump bugün imzaladığı kararnamede, Ticaret Bakanlığından ABD'de, Ant Grup'a ait Alipay'in de aralarında yer aldığı 8 mobil ödeme uygulaması ile işlem yapılmasının yasaklanmasını talep etti.

Çin'de hizmet sektörü aktivitesi Aralık ayında daha yavaş bir hızla büyüdü. Caixin/Markit hizmet sektörü PMI Aralık ayında, Kasım ayındaki 57,8 puandan 56,3 puana geriledi ancak 50 puan seviyesinin üzerinde kalarak büyümüye işaret etmeyi sürdürdü. Aralık ayında yeni işletmeler alt endeksi Kasım ayındaki 58,7 puandan 54,3 puana düştü.

Güney Kore'de döviz rezervleri, Aralık ayında 6,7 milyar dolar artış gösterdi. Güney Kore Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre, rezervler 443,1 milyar dolara geldi. Bir önceki ay rezervler 436,4 milyar dolar seviyesindeydi.

Endeks Özetleri

Japonya'nın Topix Endeksii yüzde 0.3 yükseldi.
Avustralya'nın S&P/ASX 200Endeksi, yüzde 1.3 düştü.
Güney Kore Kospi Endeksi, yüzde 0.1 azaldı.
Hong Kong’un Hang Seng Endeksi, yüzde 0.7 geriledi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 geriledi.

ABD borsaları Georgia'daki seçimlerin gölgesinde petrolle yükseldi

Avrupa borsaları İngiltere hariç düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)