E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaApple gelir tahminini azalttı, hisseleri sert düştü---

Apple gelir tahminini azalttı, hisseleri sert düştü

Apple gelir tahminini azalttı, hisseleri sert düştü
03 Ocak 2019 - 05:40 borsagundem.com

Apple'ın CEO'su Tim Cook, 4. çeyrek gelirleriyle ilgili tahminlerini düşürdüklerini açıkladı. New York borsasının kapanmasının ardından yapılan açıklamayla şirketin hisseleri sınırlı işlemlerde yüzde 7.55 oranında düşüşle 146 dolara geriledi

BORSAGUNDEM.COM

Teknoloji devi Apple, Çin'deki iPhone satışlarının hatırı sayılır bir şekilde düşmesi üzerine 4. çeyrek gelir tahminini düşürdü. Apple CEO'su Tim Cook tarafından yapılan açıklamada, daha önce 89 ile 93 milyar dolar arasında beklenen 4. çeyrek geliri, 84 milyar dolara düşürüldü. 

ŞİRKETİN DEĞERİ 700 MİLYAR DOLARIN ALTINA İNDİ

New York borsasında işlemlerin sona ermesinin ardından yapılan açıklama sonrası Apple'ın hisseleri sınırlı işlemlerde hızla değer kaybetmeye başladı. Yüzde 7.55 oranında değer kaybeden Apple hisseleri 146 dolara geriledi. Şirketin piyasa değeri de 700 milyar doların altına indi. 

Tim Cook, yaptığı açıklamada gelir tahminlerini azaltmalarına neden olarak Çin'deki iPhone satışlarının gerilemesini gösterdi. Cook, Çin'deki satışlarda yaşanan gerilemenin ABD-Çin ticaret ilişkilerinde belirsizlik yüzünden kaynaklandığını ifade etti. 

Cook, Apple ürünlerinin Çin hükümeti tarafından hedef alınmadığını, ancak bazı tüketicilerin bir Amerikan şirketi olduğu için iPhone veya başka bir Apple cihazı almamayı tercih ettiklerini söyledi.

Cook, “En büyük mesele, (Çin) ekonomisinin yavaşlaması ve daha sonra onu baskı altına alan ticaret gerginliği” dedi.

ABD'NİN HUAWEI'YA KARŞI TAVRI...

ABD medyasında yer alan yorumlarda, Çinli tüketicilerin, küresel teknoloji pazarında Apple'ın en büyük rakibi olan Çinli Huawei'nin ABD tarafından hedef alınması nedeniyle Apple'a karşı tavır takındıkları ifade edildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)