E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlkin'den S&P'ye vahşi yakıştırması---

Alkin'den S&P'ye vahşi yakıştırması

Alkin'den S&P'ye vahşi yakıştırması
28 Ocak 2017 - 08:13 borsagundem.com

S&P, Türkiye'nin not görünümünü negatife çevirdi, tepkiler gelmeye başladı

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin kredi notunu korurken, not görünümünü skandal bir şekilde 'durağan'dan 'negatif'e düşürdü. Sabah Ekonomi yazarı Prof. Dr. Kerem Alkin skandal karar için "S&P'nin görünümü negatife düşürmesi finansal sistemde eşine az rastlanır bir vahşilikle karşı karşıya olduğunuzu gösteriyor" dedi.

S&P, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu 'BB', yerli para cinsinden notunu 'BB+' seviyesinde teyit edildiğini, not görünümünün ise 'durağan'dan 'negatif'e indirildiğini açıkladı.

KURLARDA HAREKETLİLİK YOK

Daha önceden de Türkiye'nin kredi notunu düşüren S&P'nin açıklamasının artından kurlarda bir hareketlilik olmadı.

PİYASALAR FİTCH'İ BEKLERKEN...

Piyasalar bugün geç saatlerde açıklanması beklenen Fitch'in Türkiye kredi notu açıklamasına da kilitlenmişti.

"FİNANSAL VAHŞET"

Sabah Ekonomi yazarı Prof. Dr. Kerem Alkin S&P'nin skandal kararı ile ilgili "Fitch'in Türkiye ile ilgili not değerlendirmesinin beklendiği bir anda, takvimsiz, S&P'nin görünümü negatife düşürmesi, finansal sistemde artık eşine az rastlanır bir vahşilikle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Türkiye'yi sıkıştırma yarışında artık limit yok!" dedi.

MERKEZ BANKASI'NA KUMPAS

S&P Merkez Bankası'nın para politikasının kur ve enflasyona cevabının yeterli olmadığı değerlendirmesinde bulundu.

BÜYÜME TAHMİNİNİ DE DÜŞÜRDÜ

S&P Türkiye ekonomisinin 2016'da yüzde 2 büyüdüğünün tahmin edildiği ve bu sene de ekonominin yüzde 2,4 büyüyeceğini öngördü. S&P daha önce 2017 için büyüme tahminini yüzde 3,2 olarak açıklamıştı.

S&P'NİN PLANSIZ AÇIKLAMASI NEREDEN GELDİ?

S&P, 2017 yılına ait ilk değerlendirmesini 5 Mayıs 2017 tarihinde yapacağını açıklamıştı. Uzmanlar S&P'nin bu açıklamasının Merkez Bankası'nın faiz artırımı haricindeki diğer tüm enstrümanları kullanmasına karşılık olarak yapıldığını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sizi bağlayan yok 28 Ocak 2017 19:56

    reytinçiler hatalıysa ekonomi iyiyse yönetim ekonomiyi harika yönetiyorsa güveniyorsan elinizi tutan yok o zaman yatırım yapın borsaya girin fabrika açın işçi çalıştırın dolarları bozun

  • sencer28 Ocak 2017 16:25

    şu anda ülkemizin ekonomisine bilinçli saldırı var hatırlayın yunanistanın iflas etti edecek zamanlarında kredi notu artırılmıştı peki ne oldu dünyanın her yerinden yatırım yapmaya mı geldiler hayır bugünde ülkemize tam tersi yapılıyor peki yatırımcılar kaçacak mı hayır yabancılar not indiriminin bilinçli olduğunu çok iyi biliyorlar

  • temel28 Ocak 2017 13:33

    felaket tellallari is basinda böyle pisirik ana muhalefet varken AKP daha coook is yapar.

  • Kaçan Grup28 Ocak 2017 13:17

    Hükümet yandaşları sürekli eksik ve yanlış bilgiler veriyor, S&P'nin belirttiği tüm noktalar doğrudur. Zamanlaması garip oldu.

  • Tolga28 Ocak 2017 12:55

    Yine mi magdur edebiyati? Issizlik diz boyu (genc issiz %22). Sirket iflaslari rekorda. $ 6 ayda %30 artmis. Buna ragmen ihracat zayif. Turizm 2016'da sifir cekmis. Binlerce otel pansiyon batmis veya satilik. Butun bunlarin suclusu Fitch haa??

  • Tolga28 Ocak 2017 12:53

    Yine mi magdur edebiyati? Issizlik diz boyu (genc issiz %22). Sirket iflaslari rekorda. $ 6 ayda %30 artmis. Buna ragmen ihracat zayif. Turizm 2016'da sifir cekmis. Binlerce otel pansiyon batmis veya satilik. Suclu Fitch mi? SP mi? Yoksa toz kondurmaya kiyamadiklariniz mi?

  • ..kim suçlu ? o .. bu..şu28 Ocak 2017 11:36

    adam gibi faiz arttırsaydık zamanında, faiz şuankinden daha düşük kalacaktı.. Usd de frenlemiş oalcaktı... reelde yatırım yok ama sanal ekonomi ve usd daha derli olacaktı. SP açıklamayapamayacak, fisch de not düşürmez görunum değiştrirdi...

  • Levent kandemir28 Ocak 2017 11:02

    Bu Haçlı savaşı ,anlamadınızmı içerde işbirlikçileriyle birlikte Türkiye ye diz çöktürmeye çalışıyorlar,istediklerini alamazlarsa savaşı bile göze alır bu sömürgeci sırtlanlar,tek kurtuluş birlik beraberlik,yerli malı kullanmak....

  • GALİP TURK28 Ocak 2017 10:58

    SP FTPİÇ birlikte mi saldırıyosunuz tam tetikçi bunlar

  • Mg28 Ocak 2017 10:30

    Bütün köşeleri kapmışsınız, yaptığınız iş ve yorumlar sadece birilerine yaranmak amaçlı

  • Recai28 Ocak 2017 09:35

    Takma kafana eğlenmene bak. Bir daha mı geleceğiz bu hayata.....

  • her 28 Ocak 2017 09:15

    uzmanların görüşleri fasa fiso s&p kasıtlı olarak Türkiyenin notunu düşürdü.biz bu kuruluşla anlaşmamız bile yok.anlayın artık bunu

  • KILIÇ28 Ocak 2017 09:14

    SAGOLASI MERKEZ BANKASI BAŞKANIMIZ VAR PENCERE KORUDUR DERKEN DOLARIN FRENİ PATLADI.ANLYAN VARMI.

  • rte28 Ocak 2017 08:23

    uyanın artık