E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadeli endeksleri yönününü aşağı çevirdi---

ABD vadeli endeksleri yönününü aşağı çevirdi

ABD vadeli endeksleri yönününü aşağı çevirdi
26 Mart 2020 - 09:20 borsagundem.com

ABD Senatosu'nun 2 trilyon dolar büyüklüğündeki korona virüs teşvik paketine oybirliği ile onay vermesine rağmen ABD vadeli endekslerinde şu sıralarda yön aşağı döndü.

Senato'nun ardından Temsilciler Meclisi'nin de güçlü bir partiler üstü destekle onaylaması beklenen ve Başkan Trump'ın hemen imzalayacağını söylediği bu teşvik paketine karşı yatırımcıların koronavirüs salgınından kaynaklanan endişeleri giderilebilmiş değil.

Korona virüs salgınının yayılmasının yavaşlatılması için dünya genelinde alınan tedbirlerin, uygulanan sokağa çıkma yasaklarının global ekonomide benzeri görülmemiş şoka neden olacağı yönünde gelen raporlar, ABD vadeli endekslerinde yönü aşağı çevirdi.

Şu sıralarda vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi 131 puan, yüzde 0,62 kayıpla 20.895 puan, S&P 500 vadeli endeksi düne göre 21,5 puan düşüşle 2445,5 puandan ve Nasdaq 100 vadeli endeksi 68,5 puan kayıpla 7399,25 puandan işlem görüyor.

Dün Wall Street'te Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 2,39, S&P 500 Endeksi yüzde 1.15 yükselişme ve Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0,45 kayıpla kapanmıştı.

ABD borsaları günü karışık seyirle kapadı

Asya'da piyasalar yön bulmakta zorlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KEMAL YILANKIRKAR26 Mart 2020 11:06

    boing iki günde dolar bazında % 70 yükseldi dow % 20 yükseldi bu borsanın doğasına aykırı tabiki kar satışları gelecektir.başkan ne dedi gelecek haftalarda hastalık zirve yapacak diyor yani hastaneye gelmeyin yer yoktur.hasta olanlar evlerinde ölsünler diyor.bir ölümler milyonları bulur ise vay halimize.

  • Bir zararzedenin itiraflari26 Mart 2020 09:54

    Virüs bitene kadar borsaların fişi çekilmeli yoksa herşey daha kötü olacak