E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD seçimleri öncesi borsalar tedirgin---

ABD seçimleri öncesi borsalar tedirgin

ABD seçimleri öncesi borsalar tedirgin
30 Eylül 2020 - 10:15 borsagundem.com

Korona virüs ve ABD seçimleri volatiliteyi tetikliyor. Analistler S&P 500’ün son dönemde gördüğü düşük seviyeleri yeniden test edebileceğini söylüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalarda üç gün süren canlanmadan sonra Salı günü yeniden ortaya çıkan satışlar, piyasalarda volatilitenin ve düzeltmenin henüz sona ermediği sinyallerini verdi.

S&P 500 Salı günü yeniden oldukça hareketli bir gün geçirdi ve günü 3,335 seviyesinde kapattı. Endeks, New York’ta yeni bir korona virüs dalgasının ortaya çıkmasının yarattığı endişeyle düşüş gösterdi ve oldukça önemli etkileri olan başkanlık münazarasının öncesinde günü düşüşle tamamladı.

Deutsche Bank’ın Baş Stratejisti Binky Chadha, “ne zaman yakın dönemde bir seçim olsa, piyasalar durgunlaşır ya da düşüş gösterir ve seçim sonuçları hızlı ve kesin bir şekilde açıklanırsa, ralliye başlar” dedi.

Demokrat aday Joe Biden, anketlerde ABD Başkanı Donald Trump’ın önünde görünüyor. Ancak Biden’ın avantajı yaz aylarındaki %10’luk seviyelerinden düşüş göstererek, Salı günü %6,1’e geriledi. Biden ve Trump arasındaki ortalama fark Pazartesi günü %6,9 seviyesindeydi. Stratejistler münazaranın sonuçlara dair sinyaller vermesini bekliyor ancak eğer bir aday daha güçlü görünürse, bu piyasaları da anketleri de hareketlendirir.

Chadha, “eğer anketlerde iki aday arasındaki fark, son üç aydır olduğu gibi, kapanmaya devam ederse daha fazla insanın güvenli bir alan aradığını göreceksiniz. Piyasalarda satışlar bu durumda devam edecek” dedi.

CFRA’nın Baş Yatırım Danışmanı Sam Stovall, piyasaların günün erken saatlerinde bir yükseliş gösterdiğini söyledi. Stovall’a göre “bu perakende emirleri yerine getirildiğinde, bence piyasalar 50 günlük hareket ortalamasını yakalamış olacak ve bundan hoşlanmayacak” ifadesini kullandı.

Stovall “benim fikrime göre, bu düzeltme tamamlanmadan önce 200 günlük hareket ortalamasını yakalayacağız” açıklamasında bulundu. 200 günlük hareket ortalaması 3,109 seviyesinde ve son 200 günün kapanış puanlarının ortalaması. Bu birçok kişi tarafından izlenen bir gösterge ve çoğu zaman piyasalar aşağı yönlü hareket ettiğinde bir destek seviyesi olarak görev yapıyor.

Stovall piyasaların korona virüsle ilgili endişelerinin olduğunu ve bu endişelerin seçim sonuçları ve ekonomik teşvik paketiyle ilgili belirsizliklerle katlandığını düşünüyor. Bunlar kısa vadede hisseleri etkileyebilir.

Stovall’a göre “eğer Biden’dan bir gaf serisi gelirse, bence bu Demokratların bir taşla üç kuş vurma ihtimalini düşürüyor.” Uzman yatırımcı piyasaların, demokrat çoğunluğu olmaksızın, bir Biden zaferini olumsuz karşılamayacağı görüşünde.

Uzman yatırımcı “eğer Biden büyük bir farkla kazanırsa, bu piyasaları daha da baskı altında bırakacak” dedi. Bu durumda piyasalardaki satışlar devam edecek.

İki aday arasında gerçekleşen başkanlık münazarası, seçimlere kadar hisse alım satımlarını da etkileyecek.

Prudencial Financial’ın Baş Piyasa Stratejisti Quincy Krosby, “bu oldukça önemli olacak. Önümüzdeki birkaç haftayı şekillendirebilir. Piyasalar bir demokrat çoğunluğu istemiyor dedi.” Açıklamalarının devamında “demokratların çoğunluğundaki bir meclis olmaksızın, Beyaz Saray’da Biden’ın başkanlığı piyasalar için daha tercih edilen bir sonuç” ifadesini kullandı.

Analistler Biden’ın vergi artışları konusunda ısrarcı olmasının önemli olacağını söyledi. Bazı analistler, ekonominin iyileşmesini sağlamak için Biden’ın vergi kesintilerini durduracağını söylüyor. Krosby’e göre “bu Obama’nın stratejisinden bir parça olur. Programlar ekonomiye destek ve vatandaşların pandemi sürecini atlatması için açıklanıyor.”

Fundstrat’ın analistlerinden Robert Sluymer, 200 günlük hareket ortalamasının satışlar için bir zemin oluşturabileceğini söyledi. Şimdiye kadar S&P 500’de %10’luk bir düşüşe neden oldu. Yatırımcı, son günlerdeki canlanmanın, ay sonu portföy düzenlemeleriyle ilgili olabileceğini söyledi.

Sluymer, “ay sonuna yaklaşırken bence aşağı yönlü hareketleri yeniden test edeceğiz” dedi.

Tartışmalar ABD borsasını vurdu, Çin mutlu oldu

 

Borsalar ABD seçimlerine endekslendi

 

Pandeminin ötesinde büyük bir borsa ikilemi var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HÜLYA KOBALT30 Eylül 2020 11:59

    Bizim borsa dolar bazında  kelepir adeta bize bir şey olmaz.hiç zanetmiyor.yılsonu 5-7,75 $ olur diyorum.

  • Okie Dokie30 Eylül 2020 10:55

    Ortadaki adamın maskesine bakın. ABD borsasına giriyorsun ama şal benzeri bir maske takıyorsun. Yarın orada virüs vakası görünürse sorumlusu bu adamdır.