E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
15 Mart 2022 - 16:59 borsagundem.com

Wall Street endeksleri petrol fiyatlarının 100 doların gerisine düşmesiyle birlikte yeni güne yükselişle başladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar Ukrayna ile Rusya arasındaki ateşkes görüşmelerini ve teknoloji hisselerine zarar verebilme potansiyeli taşıyan Çin’deki kapanma kararını değerlendiriyor.

Piyasaların diğer önemli gündem maddesi ise ABD Merkez Bankası’nın 2018’den bu yana ilk kez faiz artışı kararı beklediği Çarşamba günü sona erecek para politikası toplantısı. Borsalardaki yükselişse petrol fiyatlarında iki gündür üst üste devam eden düşüş sayesinde gerçekleşti.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,50 artışla 33.110,55 puanda, S&P 500 Endeksi %0,41 artışla 4.190,11 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,39 yükselişle 12.629,74 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0603 düşüşle %2,084 seviyesinde değerleniyor.

Petrol fiyatları iki gün üst üste gerçekleştirdiği düşüşle 100 doların altına geriledi. ABD Batı Teksas ham petrolün varil fiyatı %7,25 düşüşle 95,54 dolardan işlem görürken Brent petrolün varil fiyatı ise %6,92 düşüşle 99,50 dolardan fiyatlanıyor.

Petrol fiyatlarındaki düşüş enerji hisseleri üzerindeki baskıyı da artırdı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre dünyaca ünlü yatırımcı Warren Buffett’ın geçtiğimiz hafta yüklü miktarda hisse aldığı Occidental Petroleum da bu baskıyı hisseden şirketler arasında. Occidental hisseleri yeni güne %4,64 değer kaybıyla başladı. SPDR Seçilmiş Enerji Sektörü Borsa Yatırım Fonu (Energy Select Sector SPDR Fund) ise %4,45 gerileyerek Kasım ayından bu yana en kötü işlem gününe doğru ilerliyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi Cetera Investment Management'ın Baş Yatırım Yöneticisi Gene Goldman CNBC’deki açıklamasında, "Piyasalar gergin. Rus işgali, enflasyon ve FED hakkında çok fazla endişe var. Bir ayı piyasasına ilişkin artan endişeler nedeniyle yatırımcılar gergin hale geldi” ifadelerine yer verdi.

Küresel petrol üretimi arttı

 

ABD'de ÜFE beklenenden az arttı

 

ABD'de perakende satışlarda artış sürüyor

 

FED’in toplantısından hangi kararlar çıkacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)