E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
23 Eylül 2021 - 17:08 borsagundem.com

Wall Street endeksleri FED toplantısının ardından yeni güne yükselişe başladı. Olumsuz gelen ekonomik verilere rağmen yatırımcılar Evergrande endişelerinin azalmasını ve FED’in piyasalarla uyumlu politikalarını değerlendiriyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe yükselişle başladı

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,12 yükselişle 34.642,42 puanda, S&P 500 Endeksi %0,86 yükselişle 4.433,25 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,61 artıda 14.988,33 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0544 yükselişle 1,365 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri Çin gayrimenkul piyasasını çevreleyen krize ilişkin endişelerin azalmasıyla ve ABD Merkez Bankası’nın parasal desteklerini bir süre daha devam ettireceğinin işaretlerini vermesiyle yeni güne iyimser bir başlangıç yaptı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre endeksler küresel ekonomik toparlanmaya bağlı hisselerin desteğiyle yükselişe geçti. Madencilik şirketi Freeport-McMoRan %1,34’lük yükselişle, yatırımlarının büyük bir kısmı Çin’de olan kumarhane şirketi Las Vegas Sands hisseleri de %2,6’lık artışla endekslerde dikkat çeken hisselerden oldu.

BuluT sistemleri şirketi Salesforce 2022 yılı gelir beklentilerini yükseltmesiyle hisseleri %4,10’luk yükseliş yakaladı. Restoran zinciri Darden Restaurants hisseleri şirketin güçlü çeyrek bilançosunun ardından %8,61 yükseldi.

Hong Kong borsası Hang Seng Endeksi’nde Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande Group hisseleri %17’lik ralli yakalayarak kayıplarını telafi etti. Şirketten yapılan açıklamalar yerel yatırımcıların korkularının bir derece azalmasını sağladı.

Ancak küresel yatırımcılar hala şirketin borçlarının 83 milyon dolarlık faiz ödemesini yapıp yapamayacağından endişe ediyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre, Çin hükümeti Perşembe günü erken saatlerde Evergrande'nin iflas etmesi halinde yerel makamlardan "olası bir fırtınaya" karşı hazırlık yapmalarını istediğini bildirdi. ABD vadelileri WSJ haberinin ardından yükseldi.

Ekonomik veriler moral bozdu

Perşembe günü ABD Çalışma Bakanlığı, ilk işsizlik maaşı başvuruların geçen hafta yeniden beklentilerin üzerinde yükseldiğini bildirdi. Bakanlığın paylaştığı rakamlara göre geçtiğimiz hafta 351 bin işsizlik başvurusu yapıldı. Ancak beklentiler bu rakamın 320 bin olacağı yönündeydi. Bir önceki hafta yapılan ilk işsizlik maaşı başvuruları ise 332 bindi.

ABD'de ekonomik toparlanmaya ilişkin moral bozucu tek veri istihdam kaleminde değildi. Ülkede ekonomik aktivite artış hızı son bir yılın en düşük seviyesinde geldi. PMI verileri ABD'de aktivite artış hızının 12 ayın en düşük seviyesine indiğini gösterdi. Markit tarafından açıklanan verilere göre Eylül ayında imalat sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) 60,5 puanla analistlerin 61,5 olan, hizmet sektörü endeksi de 54,4'le 55,0 olan tahminlerinin gerisinde kaldı.

PMI verileri yavaşlamayı işaret etti

 

Jim Chanos: Evergrande krizi Lehman Brothers’ı aşacak

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları artışını sürdürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)