E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
26 Mart 2021 - 16:39 borsagundem.com

Wall Street tahvil faizlerindeki haftanın son günü kaydedilen artışa rağmen güne yükselişle başladı. Yatırımcıların gündeminde ekonomik verilerle birlikte WeWork’ün halka arzı bulunuyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,50 yükselişle 32.783 puanda, S&P 500 Endeksi %0,39 artışla 3.924 puanda ve Nasdaq Endeksi %0,22 yükselişle 13.005 puanda işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0419 artışla %1,670 seviyelerinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un dış kaynaklardan edindiği bilgilere göre endekslerdeki yükselişe rağmen 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerindeki artış yatırımcılar için büyük bir endişe yaratıyor. Bununla birlikte tahvil faizlerindeki yükseliş hala geçtiğimiz hafta ulaşılan 14 ayın zirvesinin gerisinde. Tahvil faizleri hafta boyunca %1,8 seviyesinin gerisinde kaldı. Buna karşın rotasyon ticaretinden de etkilenen teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi üç büyük endeks arasında haftanın en kötü performansını göstermeye hazırlanıyor.

ABD Ticaret Bakanlığı, Şubat ayında kişisel gelirlerin %7,1 oranında düştüğünü ve bunun da beklentilerle kabaca eşleştiğini açıkladı. Geçen ayki kişisel tasarruflar da tahminlere paralel olarak %1 oranında düştü. Hem gelir hem de tasarruf rakamları, Amerikalıların Aralık ayında onaylanan Kovid teşvik çeklerini alması nedeniyle Ocak ayında güçlü olmuştu. Önümüzdeki aylarda, Mart ayında onaylanan birçok Amerikalıya yapılan başka bir doğrudan ödemeleri de içeren 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketinin etkileri verilerde görünmeye başlayabilir.

2019'da kurucu ortak Adam Neumann'ın küçülen payı ve istifasının ardından halka arzını geri çeken WeWork, halka arz konusunda yeni bir anlaşmaya vardı. Ofis paylaşım şirketi Cuma günü özel amaçlı satın alma şirketi BowX Acquisition Corp. ile birleşmeyi kabul etti. İşlem, WeWork'e 9 milyar dolar değer getirirken ve söz konusu rakam yaklaşık 47 milyar dolarlık tek seferlik değerlemesinin bir kısmını ifade ediyor. Açıklamanın ardından BowX hisseleri Cuma günü gong öncesinde %2,5 yükseldi.

Amerikalıların tüketici harcamaları şubatta azaldı

 

Küçük yatırımcı borsalardan çekilecek mi?

 

Borsalarda düzeltme süreçleri nasıl yönetilmeli?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)