E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
17 Nisan 2023 - 17:02 borsagundem.com

Wall Street borsaları yeni güne alıcılı başladı. Yatırımcılar geçen ay yerel bankalardaki iflas dalgasının ardından ABD’li finans şirketlerinin ilk çeyrek bilançolarına odaklandı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni haftaya yükselişle başladı. Son bilanço raporlarını değerlendiren yatırımcılar Amerikan kurumsal şirketlerinin sağlığına yönelik ipuçları elde etmeye çalışıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,13 artışla 33.931,89 puanda, S&P 500 Endeksi %0,08 artışla 4.140,99 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi %0,01 yükselişle 12.125,21 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0418 yükselişle %3,561 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Amerikan borsalarının gündeminde finans şirketlerinin ilk çeyrek bilanço rakamları var. State Street, M&T Bank ve Charles Schwab bilançolarını açıkladı. Yerel bankalar Silicon Valley Bank ve Signature Bank’in iflasının ardından aynı kaderi paylaşacağı yönünde yatırımcı baskısı altında olan Charles Schwab’ın hisseleri %1,8 düştü. Finans devi bankacılık sistemine yönelik geniş çaplı endişelere rağmen geçen ayki düşük kredi-mevduat oranına işaret ederek finansal durumunu savundu.

2023’ün ilk bilanço sezonu geçen hafta Wells Fargo ve JPMorgan’dan gelen beklentilerin üzerindeki bilançolarla başladı. Büyük bankaların resesyon korkularına rağmen beklentilerden daha iyi bir durumda olduğunu gösterdi.

Ancak cuma günü açıklanan mart ayı perakende satış verileri tüketici harcamalarının geçen ay %1 oranında yavaşladığını gösterdi. Yatırımcıların moralini bozan gelişmeye rağmen Dow Jones Endeksi haftayı yükselişle bitirdi ve dört hafta üst üste pozitif seviyede kapanmış oldu. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri ise son beş haftanın dördünü pozitif bitirdi.

Şirketler kalıcı enflasyon ve yüksek faiz oranlarıyla mücadele ederken birçok yatırımcı bilanço sezonu için kötümser bir tablo için hazırlanıyordu. Ancak CNBC’nin haberine göre, Bank of America’dan gelen veriler birçok şirket güçlü kalabildiğini gösterdi. İlk hafta boyunca bilançosunu paylaşan şirketlerin %90'ı hisse başı getiri tahminlerini aştı. BofA analistleri bu tablonun en azından 2012'den bu yana en iyi bilanço sezonu başlangıcına işaret ettiğini belirtiyor.

Finans firmaları ve bankalardaki bilanço sezonu Bank of America, Goldman Sachs ve Morgan Stanley’den gelen bilançolarla devam edecek. Finans dünyasının dışında IBM, Netflix ve elektrikli araç devi Tesla ilk çeyrek bilançosunu açıklayacak diğer şirketler arasında.

Altının kilogramı 1 milyon 320 bin liraya yükseldi

 

Citi, gümüş fiyatı tahminlerini yükseltti

 

Küresel borsalarda ‘boğa’ sesleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)