E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
12 Ekim 2021 - 17:13 borsagundem.com

Wall Street yatırımcıları bilanço sezonunu beklerken küresel büyümeye ilişkin beklentilerin yavaşlamasıyla ABD borsaları iki seanslık düşüşünün ardından yön arayışını sürdürdü

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları iki seans art arda gelen düşüşlerin ardından Salı gününe kararsız başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,11 düşüşle 34.458,07 puanda, S&P 500 Endeksi %0,08 ekside 4.357,84 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,07 yükselişle 14.495,90 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0139 düşüşle %1,599 seviyesinde değerleniyor.

Yatırımcılar yeni günde, ABD Çalışma Bakanlığı'nın yayınlayacağı İstihdam Açılışları ve İşgücü Ciro Anketi'nin ardından en son istihdam verilerini izleyecekler. Dow Jones'un anketine katılan ekonomistler, Ağustos ayında toplamda 10,9 milyon yeni iş ilanı bekliyor. Hisse senetleri Cuma günü hayal kırıklığı yaratan istihdam raporu sonrasında düşüşe geçmişti. İstihdam verilerini bekleyen üç endeks de geçtiğimiz iki seansı düşüşle bitirmişti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, küresel büyümeye ilişkin göstergelerin yavaşlaması Wall Street yatırımcıların gündemindeki en önemli konulardan biri oldu. Uluslararası Para Fonu gün içerisinde yaptığı açıklamada tedarik zincirindeki zorlukları ve Kovid’in küresel çapta yayılmaya devam etmesini gerekçe göstererek küresel büyüme tahminini düşürdü.

IMF Ekonomisti Gita Gopinath yaptığı basın açıklamasında, "Küresel tedarik zincirlerinin kritik kısımlarındaki pandemi etkileri beklenenden daha uzun süreli arz kesintilerine yol açtı birçok ülkede enflasyonu daha da besledi. Ekonomik beklentilere yönelik riskler genel olarak arttı ve siyasi iletişim daha fazla karmaşık hale geldi” ifadelerine yer verdi.

IMF, enflasyonun daha da yükselmesi halinde ABD Merkez Bankası gibi merkez bankalarının para politikasını sıkılaştırmaya hazır olması gerektiğini söyledi.

E-Trade Financial'ın Ticaret Birimi Genel Müdürü Chris Larkin, "Kurumsal bilançolar başlarken dışarıda çok fazla ters yönlü rüzgar var ve özellikle de daha yavaş büyüme tehdidi büyük olduğu için yatırımcılar her türlü göstergeyi rehber olarak değerlendirecektir" dedi.

JPMorgan Chase ve diğer büyük bankalar bu hafta içinde üçüncü çeyrek bilanço sezonunu başlatmaya hazırlanıyor. Araştırma şirketi Refinitiv'e göre, ikinci çeyrekteki %96,3'lük genişleme sonrasında bilanço büyümesinin bu çeyrekte geçen yıla göre yaklaşık %30 oranında gerçekleşmesi bekleniyor.

CNBC’nin haberine göre UBS Hususi Servet Yönetimi Genel Müdürü, Ron von Lipsey, “Üçüncü çeyrek bilançolarına ilişkin son haftalarda karamsar beklentiler artıyor. Bu durum yukarı yönlü sürprizlere alan açmakta. Bu sayede genel piyasa duyarlılığı iyi yönde etkilenebilir” ifadelerine yer verdi.

 

Ayı piyasalarının başlangıcı tahmin edilemiyor

 

IMF, Türkiye için büyüme beklentisini yükseltti

 

Bitcoin yeniden rekor tazeleyebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)