E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
25 Temmuz 2023 - 17:12 borsagundem.com

Wall Street endeksleri bilanço ve FED gündeminin hakim olduğu yeni güne karışık başladı. Dow Jones Endeksi’nin 11 günlük yükseliş serisi tökezleme eğilimi gösteriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe hareketsiz başladı. Dow Jones Endeksi son altı yılın en uzun yükseliş serisini devam ettirmekte zorlanıyor. Yatırımcılarsa son bilanço verilerine odaklandı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,04 düşüşle 35.395,93 puanda, S&P 500 Endeksi %0,13 artışla 4.560,47 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,52 yükselişle 14.132,55 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0318 yükselişle %3,902 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre otomotiv devi General Motors’un hisseleri şirketin tam yıllık bilanço beklentilerini artırmasına rağmen açılışta %5 değer kaybetti. GM hisseleri açılış sonrasında bir miktar toparlansa da %3,18’lik düşüşle işlem görüyor. Beklentilerin üzerinde bilanço paylaşan General Electric’in hisseleri ise yeni günde %4,12 yükseliyor.

Teknoloji devleri Alphabet ve Microsoft bugün kapanış sonrasında bilançolarını açıklayacak

FactSet verilerine göre S&P şirketlerinin yaklaşık 130’u ikinci çeyrek bilançolarını açıkladı ve bu şirketlerin %79’u analistlerin beklentilerini aştı.

Dow Jones Endeksi pazartesi günü 183 puan, %0,5 yükselerek 11. kez üst üste pozitif kapandı. 30 hisseli endeks aynı zamanda Nisan 2022’den bu yana en yüksek seviyesine ve Şubat 2022’den bu yana en yüksek kapanışına ulaştı. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri ise pazartesi gününü sırasıyla %0,4 ve %0,2 yükselişle bitirmişti.

Beklentilerin üzerindeki bilanço sezonu borsa rallisinin devam etmesine destek olsa da Wall Street çevreleri çarşamba günü sonuçları açıklanacak ABD Merkez Bankası (FED) para politikası toplantısı konusunda da temkinli. Vadeli piyasalardaki yatırımcılar CME FedWatch göstergesine göre toplantıdan 25 baz puanlık faiz artışı kararının çıkmasına %98 ihtimal veriyor. Yatırımcıların asıl merak ettiği konuysa FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları olacak.

CNBC’nin haberine göre Cantor Fitzgeralt’ın Çapraz Varlıklar ve Türev Başkanı Eric Johnston, “Piyasalar açık bir şekilde önemli bir momentuma sahip. Ancak temel arka planı hala negatif olduğunu düşünüyoruz. Hisse senetleri herhangi bir temel veriye bağlı değildir. Ekonomik riskin ve bilançolar riskinin tek taraflı olduğu görüşündeyiz. Yani her şey yolunda giderse şu anda gördüğünüz gibi bastırılmış ama kademeli büyüme devam edecektir. Ancak biz ekonomik büyüme için risklerin aşağı yönlü olduğunu düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

ABD'de ev fiyatlarındaki yükseliş ne zaman sona erecek?

 

ABD'de konut fiyatlarında artış sürüyor

 

JPMorgan: Borsada yığılma rekor seviyede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)