E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
11 Nisan 2023 - 17:09 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne kararsız başladı. Enflasyon gündeminin hakim olduğu borsalarda hafta içi açıklanacak TÜFE verileri ve banka bilançoları bekleniyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe karışık seyirle başladı. Yatırımcılar yeni gündemayıs ayındaki ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı için kritik önem arz eden enflasyon verilerini bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,24 yükselişle 33.667,78 puanda, S&P 500 Endeksi %0,07 artışla 4.111,88 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,21 düşüşle 12.059,42 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0122 yükselişle %3,429 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street yatırımcıları çarşamba günü açıklanacak tüketici fiyat endeksi ve perşembe günü açıklanacak üretici fiyat endeksi rakamlarına odaklandı. İki gösterge de FED’in faiz kararında yol haritasını belirlemesi için kritik önem taşıyor.

CNBC’nin haberine göre Globalt Investments Kıdemli Portföy Yöneticisi Keith Buchanan konuyla ilişkili açıklamasında, “Piyasalar, sıkılaştırma politikasında zirvenin geride kaldığını söylüyor ve şimdiyse ekonomik verilerin, gittiğimiz yönün bu olduğunu doğrulaması gerekiyor. Söz konusu doğrulama verilerin gerçek zamanlı olarak gelmeye başlaması sağlanana kadar gerçekleşemez. Ancak bana kalırsa piyasaların beklediği şey tam da bu” ifadelerine yer verdi.

Wall Street’in bir diğer önemli gündem maddesi de bilanço sezonu. Büyük ABD bankaları mart ayındaki bankacılık krizinden bu yana ilk kez bilanço raporlarını açıklayacak. Cuma günü JPMorgan Chase, Wells Fargo ve Citigroup’un ilk çeyrek sonuçlarını raporlaması bekleniyor.

Buchanan, “Bence bu bilanço sezonu ilginç olacak. Özellikle de büyük finans kurumları ve bu kurumların güncel tehditlere nasıl baktıkları görülebilecek. Zira finans kurumlarının sadece geçtiğimiz ayki banka iflaslarına bakış açısı merak edilmiyor. Bu kurumlar aynı zamanda kriz öncesinde dahi halihazırda kredi standartlarını sıkılaştırıyorlardı” dedi.

Ünlü milyarder uyardı: ABD’de enflasyon çok sert düşecek

 

Wall Street’in büyük sınavı bilanço sezonu

 

Paul Singer: Düşük getiri dönemi uzun sürecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)