E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü ekside kapattı---

ABD borsaları günü ekside kapattı

ABD borsaları günü ekside kapattı
25 Ekim 2023 - 23:27 borsagundem.com

Google'ın ana kuruluşu Alphabet'in dün açıklanan üçüncü çeyrek finansal sonuçları sonrası hisselerde sert düşüş yaşanan ABD borsaları, günü ekside kapattı

New York borsası, günü düşüşle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi 100 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,32 azalışla 33.035,93 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 1,43 azalarak 4.186,77 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 2,43 kayıpla 12.821,22 puana indi.

BİLANÇO SEZONU YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

ABD'de büyük şirketlerin finansal sonuçları ve tahvil piyasaları yakından takip edilirken, pay piyasalarında negatif bir seyir izlendi.

Ülkede bilanço sezonu yoğun bir şekilde devam ederken, Google'ın ana kuruluşu Alphabet'in dün açıklanan üçüncü çeyrek finansal sonuçları sonrası hisselerinde yaşanan sert düşüş öne çıktı.

Alphabet'in gelir ve karı üçüncü çeyrekte artış kaydetmesine rağmen bulut biriminin gelir beklentilerini karşılayamaması sonrası şirketin hisseleri yüzde 9'un üzerinde değer kaybetti. Alphabet hisseleri Mart 2020'den bu yana en sert düşüşünü kaydetti.

ABD'li uçak üreticisi Boeing'in hisseleri de şirketin üçüncü çeyrekte 1,6 milyar dolarlık zarar açıklaması ve tedarikçisi Spirit AeroSystems'deki kalite sorunları nedeniyle bu yıl için 737 tipi uçaklarına ilişkin teslimat tahminlerini düşürmesiyle yüzde 2'nin üzerinde düştü.

Tahvil piyasalarında ise yeniden yukarı yönlü bir hareket görülürken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi 11 baz puan artarak yüzde 4,95'e yükseldi.

Borsada 3 hisse üzerindeki tedbirler kalktı

 

Avrupa borsaları karışık seyirle kapandı

 

Bakan Şimşek duyurdu: Suudi Arabistan'la imzalar atıldı

 

SPK'dan 2 hissede toplamda 12 kişiye işlem yasağı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)