E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Fed'in faiz kararı sonrası düşüşle kapandı---

ABD borsaları Fed'in faiz kararı sonrası düşüşle kapandı

ABD borsaları Fed'in faiz kararı sonrası düşüşle kapandı
27 Ocak 2022 - 00:40 borsagundem.com

Güne yükselişle başlayan endeksler, Fed'in bu yılki ilk toplantısında faiz artışının "yakında" olacağının sinyalini vermesinin ardından düşüş gösterdi

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları, yükselişle başladığı günü, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yılın ilk toplantısından çıkan kararları sonrası kapanışa doğru gelen satışlarla ekside kapadı. 

Endeksler, Federal Açık Piyasalar Komitesi'nin kilit faiz oranlarını sıfıra yakın bırakmasının ardından kısa bir yükseliş yaşadı. Ancak Fed'in açıklaması, KOVID nedeniyle yaşanan tedarik zinciriyle ilgili kalıcı enflasyonla mücadele etmek için yakında Fed Fonları hedef oranını artırmaya başlayacağı konusunda uyarmasıyla kazançlar hızla buharlaştı.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın soru-cevap konuşması başladığında, hisse senetleri negatif bölgeye kaydı. Powell'ın ilk faiz artırımının Mart ayında olacağını kesin bir şekilde ifade etmesine rağmen kaz kez artırılacağı sorusunu yanıtsız bırakması yatırımcıları tedirgin etti. 

Fed'in bilanço azaltımının faiz artışının ardından geleceğini aktaran Powell, bilançonun küçültülmesine ilişkin zamanlama, hız ve diğer ayrıntılar konusunda karar alınmadığını, bunun gelecek toplantılarda görüşüleceğini ifade etti.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi gün sonunda 129.64 puan ve yüzde 0.38 oranında düşüşle 34.168.09'a geriledi. S&P 500 Endeksi de 6.52 puan ve yüzde 0.15 kayıpla günü 4.349.93 puanda kapadı. Kapanışta da yatay bir pozisyon alan Nasdaq 2.82 puan ve yüzde 0.02 oranında artışla 13.542.12 puanda günü kapadı. 

10 YILLIK TAHVİL FAİZLERİ YÜKSELDİ

Powell'ın açıklamalarının ardından ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 1,87 seviyelerine yükseldi.

BİLANÇO AÇIKLAMALARI SÜRÜYOR

Bu arada teknoloji şirketlerinin dördüncü çeyrek bilançolarını açıklamaları devam ediyor. 

Boeing hisseleri, uçak üreticisinin, devre dışı bırakılan 787'si ile ilgili olarak dördüncü çeyrekte 4.5 milyar dolarlık masrafa maruz kaldığını açıklamasının ardından yüzde 4,8 değer kaybetti.

Oyuncak üreticisi Mattel Inc hisseleri, rakibi Hasbro Inc'den Walt Disney Co'nun "Frozen" serisine dayalı oyuncakları üretme hakkını geri aldıktan sonra yüzde 4,3 değer kazandı. 

TESLA HİSSELERİ DÜŞTÜ

Tesla'nın hisseleri, elektrikli araç üreticisinin fabrikalarının tedarik zinciri sınırlamaları nedeniyle 2022 yılına kadar piyasaya yeni model sunulmayacağının açıklanmasının ardından yüzde 5 değer kaybetti. 

Fed faiz kararını açıkladı

 

Powell, mart ayındaki faiz artışı için net konuştu

 

Altın, Fed kararı sonrası sert geriledi

 

Avrupa borsaları Fed öncesi yükselişle kapandı

 

Borsada Fed tedirginliği hakim

 

ABD'de ham petrol stokları 2,4 milyon varil arttı

 

ABD'de yeni konut satışları 9 ayın zirvesinde

 

ABD'de mal ticaret açığı rekor kırdı

 

ABD'de MBA endeksleri geriledi, faizler yükseldi.

 

Elon Musk açıkladı: Tesla Cybertruck 2023’e ertelendi

 

Tesla'dan rekor kâr

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)