E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed faiz kararını açıkladı---

Fed faiz kararını açıkladı

Fed faiz kararını açıkladı
26 Ocak 2022 - 22:00 borsagundem.com

Fed, yeni yılın ilk faiz toplantısında, faizi yüzde 0-0,25 bandında bıraktı. Mart başı itibariyle varlık alım programının tamamlanacağını bildiren Fed, 'yakın zamanda' faiz artışının uygun olacağını bildirdi

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakırken, faizlerin "yakında" artırılmasının uygun olacağını belirtti.

Fed'den yapılan açıklamada, ekonomik faaliyet ve istihdam göstergelerinin güçlenmeye devam ettiği kaydedildi.

Kovid-19 salgınından olumsuz etkilenen sektörlerin son aylarda iyileştiğine dikkatin çekildiği açıklamada, son zamanlarda Kovid-19 vakalarındaki keskin artıştan etkilendikleri belirtildi.

Açıklamada, salgın ve ekonominin normalleşmesiyle ilgili arz ve talep dengesizliklerinin yüksek enflasyona katkıda bulunmaya devam ettiği bildirildi.


Genel finansal koşulların destekleyici olmaya devam ettiğine işaret edilen açıklamada, ekonominin gidişatının virüsün seyrine bağlı olmaya devam ettiği aktarıldı.

Açıklamada, Kovid-19'a karşı aşılamadaki ilerleme ve arz kısıtlarının hafifletilmesinin, ekonomik faaliyet ve istihdamda devam eden kazanımların yanı sıra enflasyondaki düşüşü desteklemesinin beklendiği belirtildi.

Varlık alımları mart başında sona erecek

Fed'in açıklamasında, Kovid-19'un yeni varyantları da dahil olmak üzere ekonomik görünüme yönelik risklerin devam ettiği vurgulandı.

Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 enflasyon hedefini sağlamayı amaçladığı yinelenen açıklamada, bu hedefleri desteklemek amacıyla federal fon oranı için hedef aralığın yüzde 0 ile 0,25 arasında tutulmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Açıklamada, faiz oranını artırmanın "yakında" uygun olacağının beklendiği belirtilerek, varlık alımlarının mart ayı başında sona erdirileceği ifade edildi.

Varlık alımlarını azaltma hızının 30 milyar dolar olarak korunduğuna işaret edilen açıklamada, bankanın hedeflerine ulaşmasını engelleyebilecek risklerin ortaya çıkması durumunda para politikası duruşunu uygun şekilde ayarlamaya hazır olacağı vurgulandı.

Öte yandan Fed, yaptığı bir diğer açıklamada, bilanço azaltma prensipleri üzerinde de anlaşıldığını ve bilanço azaltımının faiz artımından sonra başlayacağını belirtti.

Powell, mart ayındaki faiz artışı için net konuştu

BİST, 4 hissede 1 ay süreyle tedbir uygulayacak

Borsada hacim 28 milyar, 4 milyarı THY’den

Açığa satışlar dünün altında

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı istifa kararı aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum27 Ocak 2022 00:14

    Adamların her adımı planlı programlı ta 6 ay önceden tutanaklara ileride neler olacağını ön görüp tutanaklara yansıtıyorlar yani okumuş insanların hali başka oluyor

  • Mucise Reis ;)26 Ocak 2022 23:25

    FED, adımlarımız doğru atıldı. Atılmaya devam edecek. Parasal genişleme programı yeni covid vb varyantlar olsada artık yapılmayacak. bunu açıklıyoruz. Yeni müdehaleler yapmamaya gayret edeceğiz. her adımı veriyi bu bağlamda oluşturmak ve mart ayında gelen bütün verileri bu bağlamda görmek tek arzumuz. Aile birey ve hane halkı problemsiz istedniği gibi. işsizlik tarihi düşük seviyede. Problem enfasyon, enflasyonu asla kalıcı olmayacak bunun için her adımı tabi atıcaz.  Fakat bizlerinde netleştirmediği durumlar var. faiz kararları. ne kadar olacak 1 yılda. oran ne olacak = henüz görüşmedik. onlarıda mart ayında masaya verilerimizle alıp görüşücez. Hane halkımızın gelirinin iyi durumu bizlerin adım atmasında büyük rahatlık veriyor. programımız sürüyor. doğal ekonomi modeli hedefimiz. en az müdehale. izliyoruz. veri takibi yapıyoruz. kontrollu biçimde sürüyor işler... Said, Powel... :D süper özet sizlerle...

  • Borsacı Osman26 Ocak 2022 22:28

    Şu anda abd borsaları 22.30 daki konuşmasına odaklı bu zaten beklenen bir durumdu dolayısı ile bir yıkım olmadı endeksleri hala yeşil artı 1.5 seviyesinde demek ki konuşmasında bazı şeyler var aksi olsa yıkılırdı piyasa,bizim vadeli eksiye geçti herif iyi şeyler söylerse ne ala aksi halde yarın sabah Mualla şarkısı var.

  • Ersan26 Ocak 2022 22:12

    Yarın borsa için hayırlı olur insallah

  • Metallica 26 Ocak 2022 22:11

    FED Faiz %0,-%0,25 ABD enflasyonu %7 Faiz arttirim sureci altin ve ABD borsasini ciddi dusurecek, altin disindaki degerli metaller ucacak.

  • uğur26 Ocak 2022 22:06

    yarın borsa uçar.

  • İş bitti26 Ocak 2022 22:21

    Yarın borsa uçmaz sadece kaçmak için fırsat versin yeter oda bilanoların hatırına zaten iki gündür fiyatladık bunu cılız tepki ile.