E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPowell, mart ayındaki faiz artışı için net konuştu---

Powell, mart ayındaki faiz artışı için net konuştu

Powell, mart ayındaki faiz artışı için net konuştu
26 Ocak 2022 - 22:31 borsagundem.com

Powell, martta faizleri artırma niyetinde olduklarını söyledi. Powell, Bilanço küçültmeyi daha arka planda yürüyen bir enstrüman olarak görüyor ve ana enstrümanımızın federal fon faizlerini artırmak olacağını öngörüyoruz" dedi

ABD Merkez Bankası (Fed), yeni yılın ilk faiz toplantısında, faizi yüzde 0-0,25 bandında bıraktı.

Mart başı itibariyle varlık alım programının tamamlanacağını bildiren Fed, 'yakın zamanda' faiz artışının uygun olacağını bildirdi. Piyasalar faiz artırımın 16 Mart'taki toplantıda olacağını düşünüyor.

Toplantı sonrası Fed Başkanı Powell açıklama yapıyor.

Powell'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Ekonominin beklentilere paralel şekilde gelişip gelişmediğini dikkatle izliyoruz

Enflasyonun yıl içinde düşmesini bekliyoruz.

İşgücü piyasasında iyileşme genele yaygın.

FOMC faizleri yakın zamanda artırmanın uygun olacağına karar verdi.

Ekonomi artık güçlü, parasal desteğe ihtiyaç yok.

“Önden yüklemeli faiz artışı olur mu?” sorusuna Powell para politikasının verilere göre şekilleneceği yanıtını verdi.

Powell politika için uygun patikayı şimdiden tahmin etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Bilanço küçültme planı

FOMC'nin bilanço küçültme konusunda bazı prensipler belirlediğini belirten Powell, "Bilanço küçültme sürecine faiz artışları başladıktan sonra başlanacak. Bilanço küçültülmesi için zaman ve hız konusunda bir karar almadık" dedi.

Bilanço küçültmeye ilişkin sorularına ise Powell şöyle yanıt verdi:

"Bilanço küçültmenin nasıl olacağına ilişkin sorulara Komite daha yeni geçiyor. Bazı prensipler belirledik. Bu süreç önümüzdeki toplantılarda üzerine düşeceğimiz bir enstrüman. Gelecek toplantıda bu soruların daha detaylı yanıtlarına yönelmiş olacağız. Sadece son kriz sonrası bilanço küçültme sürecinden daha erken ve daha hızlı olmasını bekliyoruz ancak şu aşamada detay vermek mümkün değil. 

Bilanço küçültmeyi daha arka planda yürüyen bir enstrüman olarak görüyor ve ana enstrümanımızın federal fon faizlerini artırmak olacağını öngörüyoruz.

Bilanço küçültme bu yılın ilerleyen dönemlerinde uygun bir zamanda başlayacak. Henüz zamanlamasına ilişkin bir karar almadık."

FOMC mart toplantısında faizleri artırmak konusunda hemfikir.

Fed faiz kararını açıkladı

Borsada hacim 28 milyar, 4 milyarı THY’den

Açığa satışlar dünün altında

BİST, 4 hissede 1 ay süreyle tedbir uygulayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sfr27 Ocak 2022 13:39

    Hiç işini bilenle bilmeyen bir olurmu

  • x127 Ocak 2022 16:59

    Nereden anladın  talihsiz bedevi?   Bütün Dünya yı dolara boğmak için atılmış bir adım!  Sen bu FED hakkında ne biliyorsun?  Ya da boş ver FED i yolda yürümesini biliyor musun? :D  :D  :D 

  • git27 Ocak 2022 07:09

    Son 6 ayda keyfekederr kriz cikarip opmwdik insan bırakmadılar haram zıkkım olsun emeği geçenlerden biri bin çıksın.

  • Ali26 Ocak 2022 23:30

    Tüm ülkeler faizi indirir...siz yükseltirsiniz...tüm ülkeler faiz artışına başlar siz DÜŞÜRÜR dünüzü sanırsınız...düşen bir faiz yok...kur farkı artı üzerine faizi artırırsınız...

  • Mucise Reis ;)26 Ocak 2022 23:15

    Artık covid vb ne olursa olsun parasal genişleme düşünmüyoruz.üyeler hemfikir. Helikopter para yok anladım bu. Her durumda ekonomının doğal yol ile ilerlemesini tek çözüm olduguna inanıyoruz. Enflasyon takıp edıyoruz, ama kalıcı enflasyon asla kabul edılemez, her mudehale gerektiğinde yapılacak.Yani  uygun fırsatlarda bozucu ve kalıcı enflasyon olmaması için gereğini yaparız... Hane halkı refahı mevcut. işsizlik yok. üretim problemımız yok.Bu durumda her silahımızı rahatlıkla kullanabiliriz.   Bizlerde gelecek verileri inceleyeceğiz, ne kadar ve ne oranda faiz artışı yapabiliriz görmek istiyoruz.... Bizlerde bazı konuşarı henüz görüşmedik, sözlü müdehaleşuan yaptık ama, verileri izlemek masamızda görmek ve sonra tartışmazk isteriz. faiz kaç adet olacak bilmiyormış. Can alıcı noktalar bunlar. ABD doğal, müdehalesiz ekonomisinin düzelmesinden yana şuan. gerekirse verilere göre hamle edilebilir. ama parasal genişleme yok burası net.