E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
08 Haziran 2022 - 16:58 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne ekonomiye ilişkin olumsuz verilerin etkisiyle satış baskısında başladı. Tahvil faizlerini izleyen yatırımcılar Cuma günü açıklanacak kritik mayıs ayı enflasyon verilerini bekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına düşüle başladı. Yatırımcıların tahvil piyasasını ve ABD ekonomisindeki yavaşlamayı izlediği yeni günde, hafta başından bu yana elde edilen kazançlar silindi. 10 yıllık tahvil getirileri psikolojik sınır olan %3’ü geride bıraktı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,69 düşüşle 32.952,17 puanda, S&P 500 Endeksi %0,54 azalışla 4.138,31 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,15 düşüşle 12.157,49 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0341 yükselişle %3,017 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street endekslerindeki düşüşler dev şirketlerden gelen raporlar ve ABD ekonomik büyümesi ile ilgili yavaşlama işaretlerinin ardından gerçekleşti.

İsviçreli dev yatırım bankası Credit Suisse, sıkı para politikasına ve Ukrayna’daki savaşa işaret ederek ikinci çeyrek için kâr uyarısında bulundu. ABD’de Salı günü kendi kâr uyarısını açıklayan dev perakende zinciri Target, yeni günde de baskı altındaydı. Bank of America perakende zincirinin hisse senetlerine ilişkin “al” tavsiyesini “nötr”e çevirdi.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) Atlanta şubesinin GDPNow göstergesi ABD’de gayrisafi yurt içi büyümenin ikinci çeyrekte sadece %0,9 oranında gerçekleşeceğini işaret ediyor. Bu oran geçtiğimiz hafta %1,3 seviyesindeydi. ABD Mortgage Bankacılar Birliği'ne göre, ülkede mortgage talebi geçen hafta son 22 yılın en düşük seviyesine ulaştı.

CNBC’nin haberine göre Allianz Baş Ekonomik Danışmanı Mohamed El-Erian FED’in parasal koşılları sıkılaştırmaya devam etmesiyle birlikte ekonomik büyüme ve şirket bilançolarına ilişkin etkilerin hisse senetleri için daha büyük olacağını söyledi.

El-Erian açıklamasında, “Piyasalar bu haberi normal zamanlara göre çok daha olumlu değerlendiriyorlar. Ancak ben şu anda tamamen yatırımda olmuş olsaydım çiplerimin bir kısmını masadan alırdım. Benim için değerin daha fazla yaratılmasını beklerdim” ifadelerine yer verdi.

Salı günü 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinin %3’ün yukarısına tırmanması da Wall Street’teki yatırımcı duyarlılığına zarar verdi.

Piyasalar Cuma günü açıklanacak Mayıs ayı ABD tüketici fiyat endeksi okumalarını bekliyor. Birçok yatırım uzmanı açıklanacak rakamların FED’in para politikası için belirleyici olmasını bekliyor. FED’in önümüzdeki en az iki para politikası toplantısında 50 baz puan faiz artırması en güçlü piyasa beklentisi olarak öne çıkıyor.

BlackRock iShares Yatırım Stratejisi Başkanı Gargi Chaudhuri, “Asıl sorun bu yavaş tempoda uygulanan sıkılaştırma hızının FED’in amacına ulaşıp ulaşmayacağı veya bu politikalar sebebiyle ekonominin resesyona girip girmeyeceği. Biz ABD’nin resesyondan kaçınacağına inanıyoruz” dedi.

Spekülatif hisselerde açığa satış baskısı

 

ABD, petrol fiyat tahminini yükseltti

 

Boğa piyasasını geri getirecek 3 önemli değişim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)