E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSpekülatif hisselerde açığa satış baskısı---

Spekülatif hisselerde açığa satış baskısı

Spekülatif hisselerde açığa satış baskısı
08 Haziran 2022 - 14:47 borsagundem.com

Yatırımcılar, Wall Street’in negatif gelecek öngörüsüne paralel olarak GameStop ve AMC hisselerini açığa satmaya devam ediyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in olumsuz gelecek öngörüsüne paralel hareket eden yatırımcılar, GameStop ve AMC (American Movie Classics) hisselerini açığa satmayı sürdürüyor. Güçlerini artıran yatırımcılar, 2021 yılı Ocak ayında başlayan ve yüzde 1000’lik bir yükselişle açığa satanları terste bırakan kötü şöhretli GameStop ve AMC hisselerini yeniden ve bu kez daha kararlı şekilde satmaya başladı. Ocak ayında yaşanan bu hareketin etkileri o denli şiddetli ve tartışmalı olmuştu ki, Amerika’nın ünlü finansal hizmetler şirketi Robinhood ve diğer alım satım aracılık faaliyeti yürüten şirketler kısıtlamaya gitmek durumunda kalmıştı. Bu durum yatırımcılar arasında belirgin bir öfkeye yol açmıştı. Yatırım fon şirketlerine büyük kayıplar yaşatan bu olay, sadece Melvin Capital’a milyarlarca dolara mal olmuş ve şirketi acil nakit aramaya itmişti.

Açığa satan yatırımcılarda yüzde 9,37’lik artış

Teknoloji ve finansal veri analizi şirketlerinden S3 Partners’a göre, bugün 2021 yılı Ocak ayında yaşanan tarihi ralli seviyelerinde olmasa da, GameStop ve AMC hisselerini açığa satan yatırımcılarda yüzde 9,37’lik bir artış gözleniyor. Marketwatch’tan Joseph Adinolfi’nin haberine göre, bu oran son bir yıldaki en yüksek oran olarak göze çarpıyor.

Wall Street analistleri karamsarlığını koruyor

Açığa satışlardaki bu güncel yükseliş, her iki şirketin de finansal raporlarında yer alıyor. GameStop, 2022 yılının ilk üç ayına dair finansal raporunu geçen hafta, AMC ise geçen ay yayınladı. S3 Partners’ın verilerine göre, GameStop’un sermayesinin yüzde 23’ü, AMC’nin sermayesinin yüzde 22’si ise açığa satış yatırımcılarından oluşuyor. GameStop ve AMC’yi değerlendiren Wall Street analistleri ise genel olarak karamsar bir görüntü çiziyor. Analistler, her iki hisse senedi için de gelecek yıldan önce bir yükseliş beklemiyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, özellikle GameStop hisseleri göz önünde bulundurulduğunda bu öngörüleri sağlam temellere dayanıyor görünüyor. Los Angeles merkezli yatırım firması Wedbush’tan Michael Pachter’e göre yatırımcıların şüpheci davranmaları için makul sebepleri bulunuyor. Pachter, GameStop’un NFT ve kripto piyasası gibi yeni girişimlere yaptığı yatırımların, temel ilgi alanlarından kazanması beklenen karları da ortadan kaldırdığını söylüyor. GameStop’un son üç çeyrekte, sahip olduğu nakit sermayesinin 700 milyon dolar azaldığını belirten Pachter, son çeyrekte ise bu rakamın 300 milyon doları bulduğunun altını çiziyor.

Hisselerde düşüş sürüyor

Geçen hafta yayınlanan finansal rapora kadar yükselişte olan GameStop hisseleri yine düşüşe geçmiş durumda. Bu süre içinde GameStop hisseleri yüzde 10 düşerken, düşüş AMC hisselerinde yüzde 50’ye ulaştı. GamseStop hisseleri 146,5 dolar ile son bir yılın en yüksek seviyesi olan 344,66 dolardan oldukça düşük bir seyir izlerken AMC hisseleri de 13,07 dolar ile son bir yılın en yüksek seviyesi olan 64,96’nın altında seyrediyor.

Borsayı kumar olarak gören yatırımcıların hazin sonu

 

Nasdaq 100 endeksi 14 yıl sonra art arda 7 hafta düşüş kaydetti

 

Boğa piyasasını geri getirecek 3 önemli değişim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İnan kılıç09 Haziran 2022 16:35

    Nigbaş hissede cok mağdur var mağdur var mağdur var SPK göreve vicdanın merhametin birazcık vicdan varsa sizde SPK görevinizi yaparsınız

  • KILIÇ08 Haziran 2022 19:41

    piyasa dolandırıcısı patronlar bu günleri ganimet görür özellikle rıza kurlu ışık için tam azılı vurgun günü oldu 

  • Ali08 Haziran 2022 19:00

    Atagy ihlas brlsm hrsızlar soyguncular

  • Borsacı Osman08 Haziran 2022 18:03

    Ehehehe bizide ne mallandırdılar üç gündür,hani yabancının etkisi yoktu azıcık kalmışlardı? Ne oldu gördünüzmü sattıklarında ne olduğunu koskoca bistin yüzde 35 i ne demek anladınız şimdi değilmi,2500 altına inerse ki öyle görünüyor arkanıza bakmayın teeeeee o dipteki gaplar alınana kadar Mayıs sat git bilindiği için haziran sat git yaptılar.!

  • ZELİHA KARAKAŞLI08 Haziran 2022 18:01

    Bizde de baba hisse senetleri 3-7 kat çıkmış idi şimdi onlarda da satış baskısı oluştu.endeks 1000-1500 arasına 2-3 ay içinde gelmesi olası.