E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
19 Mart 2021 - 16:43 borsagundem.com

Wall Street borsaları Cuma gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar gün içerisinde FED’in bankalara 1 Nisan’dan bu yana uyguladığı pandemi kurallarını uzatmayacağı açıklamasını değerlendirecek

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Nasdaq Endeksi’nin %3 düşmesine neden olan tahvil faizlerindeki yükselişin ardından haftanın son işlem gününe düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,71 düşüşle 32.629 puanda S&P 500 Endeksi %0,45 azalışla 3.897 puanda Nasdaq Endeksi ise %0,24 ekside13.084 puanda işlem görüyor.

ABD 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0218 yükselişle %1,734 oranında seyrediyor.


Teknoloji hisselerinin ağırlıkta olduğu Nasdaq ve S&P 500 endeksleri Perşembe günkü sert düşüşle ayın en kötü performansını gösterdi. Sanayi ağırlıklı Dow Jones Endeksi bir miktar da olsa daha iyi performans göstermesine karşın rekor seviyesinin %0,5 gerisinde kaldı. Nasdaq ve S&P 500 endeksleri haftayı ekside kapatmaya hazırlanırken Dow Jones ise borsalardaki rotasyonu gözler önüne seren bir biçimde haftayı yükselişle bitirmeye hazırlanıyor.

10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri 14 ayın zirvesine ulaştığı %1,754’lük oranın ardından haftanın son gününde geri çekildi. Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası’nın iş piyasası toparlanana kadar ekonomi ve enflasyondaki hareketliliğe izin verme niyetini olumsuz karşılıyorlar. FED toplantısının sona ermesinin ardından Çarşamba öğleden sonra tahvil verimlerindeki hareket çok sınırlı gerçekleşti. ABD piyasalarının 2023'e kadar kur artışı yapılmaması öngörüsüne yanıtıysa ertesi gün görüldü.

Verimlerdeki hızlı artış, zaten toparlanan bir ekonominin üzerine daha fazla Kovid teşvikinin endişe verici enflasyon seviyelerine yol açması endişeleriyle hareket ediyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri yıla %1'in altında başladı.

Gün içerisinde FED’den Wall Street bankalarını derinden etkileyecek bir açıklama daha geldi. ABD Merkez Bankası Cuma günü, yatırım bankalarının ABD Hazinesi ve diğer paydaşlara karşı korumak zorunda olduğu likidite miktarını gevşeten pandemi dönemi kurallarını uzatmayı reddetti.

FED tarafından yapılan kısa açıklamada ek kaldıraç oranındaki değişikliğin 31 Mart tarihinde sona ermesine izin verecekleri duyuruldu. 1 Nisan 2020'de duyurulan ilk hamle, bankaların ABD Hazinesi’nde ve FED’de olan mevduatların kaldıraç oranı hesaplamalarından dışlamasına izin verilmişti.

Jim Cramer: Bu dönemde hisse satmak yanlış tercih

 

Hisse fiyatları yüksekken yatırım yapılmalı mı?

 

Tahvil faizinde yükseliş normal!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)