E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJim Cramer: Bu dönemde hisse satmak yanlış tercih---

Jim Cramer: Bu dönemde hisse satmak yanlış tercih

Jim Cramer: Bu dönemde hisse satmak yanlış tercih
19 Mart 2021 - 12:59 borsagundem.com

Küresel piyasalar hafta içerisinde FED Başkanı Jerome Powell’ın yaptığı açıklamaları değerlendiriyor. Ünlü piyasa uzmanı Jim Cramer’a göre FED kararlarının ardından sanayi hisselerini oldukça pozitif bir dönem bekliyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC'nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz oranını değiştirmeme kararına tepki olarak hisse senetlerini boşaltmanın bir hata olduğunu söyledi.

Cramer açıklamasında ABD'deki ekonomik toparlanmayı desteklemek için enflasyon yakın vadede yükselmesine rağmen kısa vadeli borçlanma oranlarını düşük tutma hedefini sürdüren FED Başkanı Jerome Powell'ın kararlarını savundu.

Ünlü borsa uzmanı, “Daha yüksek faiz oranları ekonomi için çok kötü. Powell zorunda olmadığımız sürece bu darbeyi almamızı istemiyor. FED Başkanı olarak mirasının ekonomik iyileşmeyi berbat etmesini istemiyor. Geçen yıl ekonominin çökmesini önlemek için bu kadar agresif davrandıktan sonra Powell böyle bir hamle yapmaz" ifadelerine yer verdi.

FED, korona virüs salgınına tepki olarak geçen yıl görülmemiş ölçekte sıfıra yakın faiz indirime gitti. Şimdiyse birçok piyasa gözlemcisi, ekonominin toparlanmasının ardından FED'in bir sonraki hamlesini tahmin etmeye çalışıyor.

Kovid-19'un yayılmasını yavaşlatmak için yürürlüğe konan kısıtlamalar geçtiğimiz yıl küresel ekonomiyi altüst etmişti. ABD’de ise işsizlik oranı çift haneli aralıklara ulaşmıştı. Ülkedeki işsizlik oranı Şubat ayı itibarıyla %6,2'ye geriledi ve Powell FED’in işgücü piyasasına toparlanması için alan açmaya öncelik vereceklerini söyledi.

Cramer açıklamasında, "Jay Powell'ın düşük enflasyondan çok tam istihdama odaklanma konusunda haklı olduğunu düşünüyorum. Emtia fiyat artışlarının geçici doğası konusunda haklı olacağına ise bahse girerim. Wall Street geçen yıl Powell'ın faizleri agresif bir şekilde düşürmesiyle çıldırdı ve şimdiyse oranları korumaya karar verdiği için yine çıldırıyorlar" sözlerini kullandı.

Cramer, düşük faizli bir ortamın hisse senetleri için iyi olmakla birlikte, tüm hisse senetlerinin eşit yaratılmadığını da açıklamasına ekledi.

Borsa uzmanı, faiz oranlarının düşük olduğu ortamda sanayi işletmelerinin kazananlar olduğunu, özellikle de gelecekteki kazanç beklentileriyle ticaret yapan teknoloji alanındaki hisselerinse darbe alacağını zira enflasyonun değerleri eritmesi halinde daha sonraki kârların o kadar cazip görünmeyeceğini açıkladı.

FED, ABD gayrisafi yurt içi hasıla öngörülerine ilişkin Aralık ayında yaptığı %4,2'lik tahmini bu yıl %6,5 oranına çıkardı. Cramer, ABD ekonomisi yeniden açıldıkça ve daha fazla tüketicinin evlerinin dışına çıkabildiği bir ortam oluştukça, seyahat gibi döngüsel ekonomiden yararlanacak şirketlerin büyük fayda sağlayacağını söyledi.

Jim Cramer, “FED’in basitçe sanayi sektörüne ‘parti zamanı’ demesi, riskli yatırım fonlarının ilk etapta bu hisseleri almak için mücadele etmesine neden oluyor. Sorun şu ki bankaları ya da sanayi hisselerini satın almak istiyorlarsa bir şeyleri de satmaları gerekiyor. Riskli fonların oyun kitabında yer alan ve sürekli satın aldıkları hisseler olan teknoloji hisseleri de buna örnektir” ifadelerine yer verdi.

 

Momentumu arkasına alarak güçlenen sektörler

 

Uluslararası hisseler portföylerde koruma sağlıyor mu?

 

Borsalara rekor para girişi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)