E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
03 Ağustos 2023 - 17:13 borsagundem.com

Wall Street endekslerinde Fitch kararı sonrası düşüş serisi devam ediyor. Yatırımcılar tahvil faizlerindeki yükseliş nedeniyle hisse senetlerinden daha az riskli tahvil varlıklarına kaçıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe düşüşle başladı. Tahvil faizlerindeki artış Wall Street hisse senetlerinde çarşamba günkü düşüşlerin yeni güne de sarkmasına yol açtı. Yatırımcılar Amerikan şirket bilançolarını izlerken hisse senetlerindeki satış eğilimi devam ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,21 düşüşle 35.208,72 puanda, S&P 500 Endeksi %0,38 azalışla 4.496,02 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,27 düşüşle 13.936,35 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0855 yükselişle %4,173 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Amerikan borsalarındaki en önemli gündem maddesi 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinin %4,1’i geçmesiydi. Zira bu oran Kasım 2022’den bu yana en yüksek getiriyi ifade ediyor.

CNBC’nin haberine göre Strategas’ın Teknik ve Makro Araştırmalar Başkanı Chris Verrone gün içerisinde paylaştığı notta, “Momentum son birkaç haftadır sessizce aşınıyordu ve birkaç hafta önceki düzeltme beklentimizin motivasyonuydu. Deneyimlerimiz bize bu tür nöbetlerin genellikle üç aşamalı bir süreçte çalıştığını hatırlatıyor: Kırılma, sınırlı bir ralli ve tekrar bir kırılma” ifadelerine yer verdi.

ABD borsalarındaki bilanço sezonu yoğun bir şekilde devam ediyor. Üçüncü çeyrek beklentilerini düşüren ve bilançosuyla hayal kırıklığı yaratan çip üreticisi Qualcomm’un hisseleri %10’a yakın değer kaybetti. Kovid aşısına dair beklentilerini geliştiren Moderna’nın hisseleri ise %2,9 yükseldi.

Teknoloji devleri Apple ve Amazon kapanış sonrasında bilançolarını açıklayacak. FactSet verilerine göre S&P 500’de yer alan şirketlerin yaklaşık %79 ikinci çeyrek bilançolarını yayınladı. Bu şirketlerin %82’si ise analist beklentilerini aştı.

ABD borsaları çarşamba günü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in ABD’nin uzun vadeli para birimi tahvil ihraççısı temerrüt notunu AAA’dan AA+’a düşürdü. Fitch bu kararın sebebi olarak önümüzdeki üç yıl içerisinde gerçekleşebilecek “mali bozulmaları” gösterdi. Nasdaq çarşamba günü %2 düşerek şubat ayının en kötü işlem gününü geçirdi. S&P 500 ve Dow Jones endeksleri de günü düşüşle kapattı.

ABD ekonomisindeki saatli bomba

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentilere paralel

 

ABD'de tarım dışı verimlilik beklentilerin üzerinde arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)