E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
10 Nisan 2023 - 17:08 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya resesyon korkularıyla birlikte başladı. Yatırımcılar hafta boyunca yoğun ekonomi gündeminde yol haritalarını belirlemeye çalışacak

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni haftaya düşüşle başladı. Resesyon korkularının hakim olduğu piyasalarda yatırımcılar bu hafta açıklanacak enflasyon verilerine odaklandı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,16 düşüşle 33.432,95 puanda, S&P 500 Endeksi %0,60 azalışla 4.080,33 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,14 düşüşle 11.950,30 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0019 düşüşle %3,403 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarında yeni güne teknoloji hisselerindeki sert düşüşler damgasını vurdu. Apple hisseleri %1,9, Google’ın çatı şirketi Alphabet’in hisseleri %1,7 değer kaybetti. Tesla hisseleri is şirketin bazı elektrikli araçlarda yeniden indirime gideceğini açıklamasının ardından %3,9 düştü.

ABD borsaları geçtiğimiz haftayı işgücü piyasasının yavaşladığına dair bir dizi göstergenin etkisiyle çalkantılı bir seyirde bitirmişti. Ancak Cuma günü açıklanan mart ayı istihdam raporu ABD ekonomisinin dayanıklı kaldığını ve enflasyonun ılımlı bir şekilde hissedildiğini gösterdi. Hisse senetleri vadeli işlemleri ve ABD Hazinesi tahvil getirileri yükseldi. Ancak New York Borsası cuma günü Good Friday resmi tatili sebebiyle kapalı kaldı.

Ülkede mart ayı tarım dışı istihdamı 236 bin arttı. ABD Çalışma Bakanlığı’nın paylaştığı bu rakam 238 bin olan Dow Jones beklentileriyle aynı doğrultudaydı. ABD işsizlik oranı %3,5’e düştü. Beklentiler işsizliğin bir önceki ayla aynı doğrultuda %3,6 olacağı yönündeydi.

İstihdam verileri ABD’de yavaş hareket eden bir resesyonun ortaya çıkacağı beklentileriyle tutarlı. CNBC’nin haberine göre Glenmede’in Özel Servet Birimi Baş Yatırım Sorumlusu Jason Pride’a göre rakamlar enflasyon endişelerinin ani bir çözülmeye neden olmayacağını gösteriyor:

“Bu nedenle, mayıs ayında başka bir çeyrek puanlık faiz artırımı olasılığı var. Veriler FED’in faiz artışlarında duraklaması ihtimalini haklı çıkarmadığı için faizler daha da yükselecektir.”

Yatırımcılar ekonomik veriler açısından yoğun bir haftaya giriş yapıyor. Çarşamba ve perşembe günleri açıklanacak olan en son tüketici fiyat endeksi ve üretici fiyat endeksi verileri de bu veriler arasında en önemlileri olarak dikkat çekiyor. Zira TÜFE ve ÜFE rakamları FED’in bir sonraki faiz artışı kararı için ciddi bir önem taşıyor.

Raymond James’ten Tavis C McCourt konuyla ilgili açıklamasında, “Tahminimiz, hisse senedi piyasasının ekonomik Goldilocks'a ihtiyacı olduğu yönünde. Enflasyon beklentilerini soğutmak için biraz yavaş olacak ancak ‘sert iniş’ korkularını desteklememek için çok da yavaş olmayan türden...” ifadelerine yer verdi.

Piyasalar için bir diğer önemli gelişme de birinci çeyrek bilanço sezonunun başlıyor olması. Büyük bankalar JPMorgan, Wells Fargo ve Citigroup cuma günü ilk çeyrek raporlarını paylaşacak.

Wall Street’in büyük sınavı bilanço sezonu

 

Ekonomiye dair kötü haberler artık borsalar için de kötü

 

ABD teknoloji hisselerinde ralli gerçeklikten ayrışıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)