E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
04 Nisan 2023 - 17:22 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne ekside başladı. Uzmanlara göre OPEC+’ın petrol üretimini düşürme kararı piyasalar için yeni bir potansiyel engel olarak öne çıkıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe hafif düşüşle başladı. 4 seanstır art arda gelen yükselişlerin ardından yatırımcılar yeni günde petrol fiyatlarındaki ani artışlardan etkileniyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,09 düşüşle 33.569,59 puanda, S&P 500 Endeksi %0,04 azalışla 4.122,82 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,05 düşüşle 12.183,18 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0185 düşüşle %3,566 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsalarında Dow Jones ve S&P 500 endekleri son dört seanstır yükselişteydi. Endeksler pazartesi günü sırasıyla %1 ve %0,4 yükselmişti. Aynı gün teknoloji ağırlıklı Nasdaq ise %0,3 düşmüştü.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre uzmanlar ABD borsalarının son birkaç gündür toparlanma konusunda hızlı davrandığını belirtiyor. Zira endeksler son dört gündür enflasyon, bankacılık krizi ve daha yüksek tahvil faizleri gibi ciddi zorluklara rağmen yükselebildi.

CNBC’nin haberine göre Evercore ISI’ın Kıdemli Genel Müdürü Julian Emanuel ABD borsaları için “Dayanıklılık doğru kelime” diyor. Emanuel açıklamasında, “Sonuç olarak ileriye dönük ekonomik zeminin yumuşamaya devam ettiği, 1. çeyrekte %2-3 büyüdüğümüz mevcut koşullarda, portföylerin savunma pozisyonuna girmesine rağmen hisse senetleri 3800-4200 bandına kilitlenmiş durumda” ifadelerine yer verdi.

Bu hafta, enerji piyasası, OPEC+’ın günlük ham petrol üretimini 1,16 milyon varil azalttığını açıklaması piyasalar için yeni bir potansiyel belirsizlik kaynağı haline geldi. Batı Teksas ABD petrolü vadeli işlemleri geçtiğimiz gün yaklaşık bir yılın en büyük günlük yükselişini kaydetti. Petrol fiyatlarındaki yükseliş sürüyor.

LPL Financial Küresel Baş Stratejisti Quincy Krosby konuyla ilgili açıklamasında, “Dünyanın 'temiz ve yeşil enerjiyi' kucaklarken geçirdiği geçiş göz önüne alındığında, OPEC+, hala çok değerli olan 'sıvı altın'ın bir noktada parlaklığını kaybetmeye başlayacağını çok iyi anlıyor. O zamana kadar, OPEC+'a hakim olan ülkeler, altyapıyı yeniden inşa etmek ve birincil gelir kaynağı olarak ham petrolden uzaklaşmak için trilyonlarca dolar harcayarak. Ülkeler geleceğe hazırlanırken, ham petrol fiyatını yönetme yetilerini daha doğrudan ve agresif bir şekilde kullanılacaktır” ifadelerine yer verdi.

Analistler, daha yüksek petrol fiyatları beklentisinin enflasyon ve resesyon korkularını artırabileceğini söylüyor. Ancak Edward Jones'un Kıdemli Yatırım Stratejisti Mona Mahajan, piyasaların 2022'deki "oldukça şiddetli" ayı piyasasından sonra ikinci kez bir resesyonu fiyatlanmasını beklemediğini söyledi. Borsa uzmanına göre bir miktar volatilite olsa dahi piyasaları ikinci yarı için hazırlayacak %5 ila %15’lik bir ‘normal’ bir düzeltmenin gelmesi daha olası.

Mahahan, “Bir konsolidasyon dönemine, belki de bir miktar volatilite dönemine doğru gittiğimizi düşünüyoruz" dedi. Borsa uzmanı bilançoları, ABD Merkez Bankası para politikalarına ilişkin beklentileri ve bankacılık krizi nedeniyle kredilerde oluşabilecek yavaşlamayı piyasaları etkileyebilecek üç ters rüzgar olarak sıraladı.

 

ABD verileri sonrasında altında yüzde 1 yükseliş

 

JPMorgan Chase CEO'su Dimon: Bankacılık krizi henüz bitmedi

 

24 trilyon dolarlık güvenli limanda volatilite rekoru

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)