E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Çin endişesiyle sert düştü---

ABD borsaları Çin endişesiyle sert düştü

ABD borsaları Çin endişesiyle sert düştü
23 Ocak 2019 - 05:33 borsagundem.com

New York borsasında haftanın ilk işlem gününde sert düşüşler yaşandı. Çin ekonomisindeki büyümenin yavaşlamasının yanı sıra Avrupa'daki Brexit belirsizliği ve ABD'de hükümetin kapalı oluşu düşüşlerde etkili oldu

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları 3 günlük tatilin ardından bu haftanın ilk işlem gününde Çin'in ekonomik büyümesindeki yavaşlama nedeniyle sert düştü. ABD'de hükümetin bir ayı aşkın zamandır kapalı olması ve Avrupa'daki Brexit belirsizliği de endekslerin düşüşünde etkili olan faktörler oldu. 

Hafta sonu tatilinin ardından pazartesi günü de Martin Luther King günü nedeniyle kapalı olan New York borsası salı günü Çin'in büyüme rakamlarında son 28 yılın en büyük yavaşlamasını satın alarak işlemlere düşüşle başladı. 

FINANCIAL TIMES'IN HABERİ

Financial Times'ta çıkan, "ABD'nin Çin ile hazırlık ticaret müzakerelerini reddettiği" haberiyle yatırımcılar satışlarını hızlandırdı. Beyaz Saray'ın ekonomi danışmanı Larry Kudlow Financial Times'taki bu haberi yalanlaması da düşüşü durduramadı. 

Avrupa'da İngiltere ile AB arasındaki Brexit sorununun belirsizliğini koruması da düşüşte etkili oldu. 

GÜVENLİ LİMAN JAPON YENİ VE DEVLET TAHVİLİ

Hisse senedinden çıkan yatırımcıların güvenli liman olarak gördükleri Japon yeni ve devlet tahvillerine yöneldikleri görüldü. 

Reuters'a konuşan Kingsview Asset Management’ın portföy yöneticisi Paul Nolte, “Arka planda, ticaret görüşmeleri, devletin kapalı olması gibi bir çok şey var. Piyasalarda bu büyük dalgalanmaları yaşayacaksınız” dedi. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 301.87 puan ve yüzde 1.22 oranında düşüşle 23404,48 puanla tamamladı. S&P 500 de 37.81 puan ve yüzde 1.42 oranında düşüşle günü 2632.90 puanla günü kapadı. S&P endeksi 3 Ocak'tan bu yana en büyük günlük düşüşünü yaşadı.

Nasdaq, günün en fazla oranda düşüş sergileyen endeksi oldu. Nasdaq, 136.87 puan ve yüzde 1.91 oranındaki düşüşle 7020.36 puana geriledi.

Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı

 

Borsa İstanbul primli kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)