E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa 8 ünlü isimden füze sonrası yatırım stratejisi---

8 ünlü isimden füze sonrası yatırım stratejisi

 8 ünlü isimden füze sonrası yatırım stratejisi
03 Ocak 2020 - 17:51 borsagundem.com

Amerikan Bloomberg, ABD’nin dünyayı geren İranlı general Süleymani’ye saldırısının ardından piyasaları, gerginliği ve beklentileri masaya yatırdı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel finans piyasaları, ABD tarafından Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen hava saldırısında İranlı komutanın füzeyle vurulmasından sonra temkinli bir hal aldı ve gerginliklerin artmasıyla ilgili endişeler oluştu.

Bloomberg’in haberine göre ABD hisse senedi vadeli işlemleri düşerken Asya'daki hisse senetlerindeki etkisi tersine oldu. Petrol, yen ve altın da birlikte yükseldi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın emriyle İranlı General Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin ardından İran’ın ruhani lideri Hamaney, ‘şiddetli misilleme’ olacağını söyledi. Uzmanlara göre bu durum piyasaları derinden etkileyecek.

ABD-İran gerginliği olumsuz yansıdı

 

Kit Juckes

Gerginlik arttıkça altın kazandırıyor ve petrol fiyatları da yükseliyor. Tahvil getirileri daha düşüyor. ABD'de devam etmekte olan hisse senedi rallisi terse dönmese de durdu. Petrole duyarlı para birimleri içerisinde yen’e geçmek fayda sağlayacaktır. Bu süreçte yen açık bir şekilde kazanacaktır.

Valentin Marinov

Piyasalar, ABD-Çin ticaret savaşının altında hâlâ ortaya çıkacak olan küresel ekonominin toparlanmasını umuyor. Risk duyarlılığı da kırılgan kalmalıdır, merkez bankaları yavaş tepki verebilir çünkü artık cephaneliğinde yeterli mühimmat kalmadı. İsviçre Frangı ve yen bu dönemde ‘çekici’ olacaktır.

Antoine Bouvet

ABD ve İran arasındaki gerginliği piyasalar henüz tam olarak fiyatlamadı. Önümüzdeki süreçte ABD ve Alman devlet tahvilleri izlenmeli

Alberto Tocchio

“Şiddetli misilleme” yönü muhtemelen piyasaları korkutuyor, çünkü Amerikalı diplomatlara karşı bir saldırı olacaktır. Piyasalarda duyarlılığın yükselmesiyle karlılık artabilir.

Kay Van-Petersen

Ortadoğu’daki vekalet savaşları neticesinde İran destekli grupların ABD ordusu ile çatışmasını görebiliriz. Önümüzdeki 24-48 saatin kritik geçeceğini düşünüyorum, izlenmesi gerekir. İran’ın gerçekten neler yapabileceği belirsiz.  

Petrol fiyatlarının artması ABD savunma harcamaları için olumlu, bu da Fransız savunma hisselerini güçlendirebilir. Trump’ın Ortadoğu’daki askerleri çekme vaadi gerçekleşmeyecek.

Edward Lim

Bu saldırı sadece petrol piyasalarının jeopolitik riskini vurguluyor ve piyasalar 2020'nin ilk çeyreğinde olası bir petrol sıkıntısı çekecek.

Steven Leung

Yatırımcılar, ABD saldırısından sonra bir misilleme olabileceğinden İran'daki durumun kötüleşeceğinden endişe ediyorlar. İnsanlar hafta sonundan önce riski azaltmak isteyeceklerdir.

David Forrester

Piyasa, İran'ın ABD hava saldırılarına potansiyel bir tepki verme riski altında fiyatlanıyor ve bu da altın, petrol fiyatlarını ve yen seviyesini artırıyor. Bugünkü satın alma yöneticileri endeksi dolar-yenin iki aylık işlem aralığının altına düşüp düşemeyeceğini belirlemede kritik önem taşıyacak.

Küresel piyasalarda jeopolitik risk algısı arttı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)