E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD-İran gerginliği olumsuz yansıdı---

ABD-İran gerginliği olumsuz yansıdı

ABD-İran gerginliği olumsuz yansıdı
03 Ocak 2020 - 13:00 borsagundem.com

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin ABD’nin düzenlediği bir hava saldırısında öldürülmesi sonrası Orta Doğu’da yükselen gerilimler, küresel piyasalara olumsuz yansıdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın emriyle ABD güçlerinin Bağdat Uluslararası Havalimanı’na düzenlediği saldırıda General Kasım Süleymani’nin öldürülmesi çeşitli tepkilere yol açarken, Asya borsalarında Cuma günü ağırlıklı olarak kayıplar görüldü.

Asya’ya paralel olarak Avrupa piyasalarında da İran ve ABD arasındaki gerilimler etkili oldu. Washington’ın söz konusu saldırısına karşılık Tahran, “özgürlük arayışında” olan ülkelerle güçlerini birleştirerek ABD’nin “yıkıcı bir intikam” alınacağı uyarısını yaptı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de İran’ın ABD’den intikam almak için harekete geçeceğini belirtirken, Çin ise taraflara söz konusu gerilimlerden kaçınma çağrısı yaptı.

Asya ve Avrupa’nın yanında Wall Street’te de açılış öncesi işlemlerde yatırımcıların gündeminde Orta Doğu gelişmelerinin yer almasıyla eksi yönlü bir seyir izlendi.

Asya piyasalarında;
- Shanghai Composite yüzde 0.30,
- Shenzhen Composite yüzde 0.29,
- Hang Seng yüzde 0.17 düşerken
- S&P/ASX yüzde 0.71 yükseldi
- Kospi ise değişmedi.

Avrupa’da FTSE100 yüzde 0.26, DAX yüzde 0.82 ve CAC 40 yüzde 0.56 düştü.

Wall Street’te ise açılış öncesinde Dow Jones yüzde 0.80 ile 232 puan kaybederken, S&P 500 yüzde 0.88 ve Nasdaq yüzde 0.99 düştü.

Dövizlere bakıldığında, dolar yen karşısında yüzde 0.31 düşüşle 108.215 yene gerilerken, dolar karşısında euro yüzde 0.12 düşüşle 1.11554 euroya, sterlin de yüzde 0.37 düşüşle 1.30896 sterlinden işlem gördü.

Pentagon: Bağdat'a füze saldırısı Trump'ın talimatı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)