E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto Paralar20 milyar dolarlık kripto para işlemi inceleme altında---

20 milyar dolarlık kripto para işlemi inceleme altında

20 milyar dolarlık kripto para işlemi inceleme altında
28 Mart 2024 - 16:29 borsagundem.com

Garantex üzerinden yapılan 20 milyar dolardan fazla kripto para işlemi hukuki süreç kapsamında inceleniyor. Söz konusu işlemlerin Rusya'ya uygulanan yaptırımları ihlal ettiği iddia ediliyor.

ABD ve İngiltere'nin, Rusya merkezli bir kripto borsası olan Garantex'de yapılmış olan 20 milyar dolardan fazla kripto para işlemini inceledikleri öne sürüldü.

Bloomberg News'un haberine göre, inceleme altındaki ödemelerin Moskova merkezli kripto borsası Garantex aracılığıyla dolara sabitlenmiş kripto para birimi Tether kullanılarak yapıldı. Kaynaklar, söz konusu transferlerin, Garantex'in Rusya'da mali suçlara ve yasadışı işlemlere olanak sağladığı şüphesiyle ABD ve İngiltere tarafından yaptırıma tabi tutulmasından bu yana gerçekleştiğini ifade ettiler.

Rusya, offshore petrol transferleri, üçüncü ülkeler üzerinden teknoloji alışverişi ve şifreli dijital para birimi işlemleri de dahil olmak üzere geniş bir arka kapı ve geçici çözüm ağı kurarak, geniş çapta tahmin edilen ekonomik çöküşü engellemeyi başardı.

Biden yönetimi, savaşın ilk günlerinden beri Garantex gibi kripto borsalarını sıkıştırmaya çalışıyor. Söz konusu kişiler, 20 milyar dolarlık işlemin, başlangıcından bu yana Rusya'ya uygulanan yaptırımların en büyük ihlallerinden birini temsil edeceğini söyledi.

Ayrıca, soruşturmaların devam ettiği ve kripto para birimi işlemlerinin karmaşıklığı ve belirsizliği göz önüne alındığında sonuçlarını tahmin etmek için çok erken olduğu konusunda uyardılar.

Kripto para bağlantılı hisselerde 11 milyar dolarlık açığa satış

 

ABD federal savcıları kripto borsası KuCoin'i kara para aklama ile suçluyor

 

Kripto borsasından 166 milyon dolarlık dolandırıcılık

 

SEC'in yeni hedefi: Bittrex kripto borsası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)