E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarABD federal savcıları kripto borsası KuCoin'i kara para aklama ile suçluyor---

ABD federal savcıları kripto borsası KuCoin'i kara para aklama ile suçluyor

ABD federal savcıları kripto borsası KuCoin'i kara para aklama ile suçluyor
27 Mart 2024 - 08:19 borsagundem.com

ABD federal savcıları, kripto borsası KuCoin ve kurucularını, ABD’de yasa dışı şekilde faaliyet gösterme ve kara para aklamayı önleme yasalarını ihlal etmekle suçladı.

ABD'de federal savcılar, kripto borsası KuCoin'i ve iki kurucusunu kara para aklamayı önleme yasalarını ihlal etmekle suçladılar.

Savcılar, Borsanın ABD'de faaliyet gösterdiğini, yatırımcılarından en az birine ABD'de faaliyet gösterme konusunda yalan söylediğini ve hem ABD hükümet kuruluşlarına kayıt yaptırmadığını hem de kara para aklamayı önleme programı sürdürmediğini söyledi.

ABD Adalet Bakanlığı bir iddianamede KuCoin ve kurucuları Chun Gan ve Ke Tang'ın KuCoin'i 30 milyondan fazla müşterisi olan bir para transferi işi olarak işlettiklerini ancak 2023 yılına kadar müşterini tanı (KYC) veya AML programı uygulamadıklarını ve o zaman bile KYC programının mevcut müşteriler için geçerli olmadığını söyledi.

Adalet Bakanlığı bir basın açıklamasında, ne Gan'ın ne de Tang'ın tutuklandığını söyledi.

DOJ iddianamesinde KuCoin'in ABD Mali Suçları Uygulama Ağı'na bir para hizmetleri işletmesi olarak kaydolmadığı belirtildi.

Kripto yasası seçimden sonra Meclis'e geliyor

 

Kripto varlıklara işlem vergisi ve şeffaflık düzenlemesi

 

Şimşek'ten yatırımcılara uyarı: Kripto ve foreks piyasalarına dikkat!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)