Ana SayfaPiyasaPoliteknik Borsa İstanbul’a geliyor---

Politeknik Borsa İstanbul’a geliyor

12 / 13
Politeknik Borsa İstanbul’a geliyor
25 Şubat 2014 - 11:09 www.borsagundem.com

MÜHENDİS, MÜZİSYEN VE AT SEVDALISI

-İşiniz dışında ne yapıyorsunuz?

Mesut Akkaya- İTÜ’den 1980’de mezunu oldum. Daha sonra Amerika’ya gittim Amerika da mastır ve doktora yaptım. Çalıştığım alan hep korozyon ve elektro kimya ve bu konularla alakalı. Daha sonra orda okulu bitirdikten sonra Türkiye’ye döndüm ve Atilla beyin bahsettiği gibi kısa bir Ereğli Demir Çelik macerasından sonra, 87’diydi galiba, burada başladım. O tarihten beri de devam ediyor.

Ben Amerika’da evlendim, eşim de Amerikalı. Çocuklar da doğal olarak Amerikalı, ama Amerika’ya gitmek istemeyen Amerikalılardan. Türkiye’ye çok alıştılar, eşimde burada çalışıyor zaten. Ben aynı zamanda müzisyenim…Mühendis olmasaydım sanatçı olurdum diye düşünüyorum.

-Bir orkestranız, ya da grubunuz var mı?

Mesut Akkaya-Orkestram yok. Çok uzun senelerden beri ud çalıyorum. Son dönemde kanun çalmaya başladım. Bağlama çalarım yani her türlü enstrüman çalıyorum. Kendi kendime, aile ortamlarında, arkadaş ortamlarında çalıyorum. Amerika’da kaldığım bir müzik grubumuz vardı, konserler verdik.

Bunun yanında atla uğraşıyorum. Esasında eşimle kızım binici. 2 tane atımız var, 1 tanesi atlama atı,1 tanesi uzun endürans yarışlarına katılıyor. Hafta sonları atlarla ormanlarda dolaşıyoruz.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)