Ana SayfaPiyasaPoliteknik Borsa İstanbul’a geliyor---

Politeknik Borsa İstanbul’a geliyor

8 / 13
Politeknik Borsa İstanbul’a geliyor
25 Şubat 2014 - 11:09 www.borsagundem.com

BİRKAÇ SENE SONRA BU FİRMANIN DEĞERİ ÇOK DAHA YÜKSEK OLACAK

- Şirketi satmak gibi bir düşünceniz var mı?

Atila Yaman - Kısa vadede yok. O noktalara geldiğinde gerçekten firmanın adını, markasını devam ettirecek, iyi yönetecek birileri talip olursa yapabiliriz onu. Veya biz kalırız onlarla beraber yapabiliriz.

- Şu an neden bir satın alma veya bir birleşme söz konusu değil?

Mesut Akkaya- Fiyat düşük geliyor. Şu an bizim düşündüğümüz fiyatın altındayız. Bu şekilde gidecek olursak birkaç sene sonra bu firmanın değerinin çok daha yüksek olacağını, dolayısıyla çok daha iyi bir satış yakalayabileceğimizi düşünüyoruz. Şu haliyle vermek çok doğru değil. Biraz borsaya girelim açılalım ve görelim. Şu aşamada alacağımız işler var. Yani şöyle söyleyeyim, şirketin cirosu 20 milyon TL’ler civarındayken, alacağınız bir tane proje 10 milyon olabiliyor. Taahhüt işi yaptığımız için bir anda şirketin cirosunu yüzde 50 artırabiliyoruz. Ama arada böyle işte tesis satışı, taahhüt işi, danışmanlık işi, ekipman satışı gibi şeyler geliyor yine bu konuyla alakalı. Bir anda ciromuzu fırlatıyor. Dolayısıyla o tür işlerin de önümüzdeki dönemde oldukça fazla olacağını düşünüyorum. Yani o 20 milyon ciroları çok çok daha yukarı çıkacağını düşünüyorum. Bu işlerde oldukça karlı işler…

-Devam eden projeler var mı?

Mesut Akkaya- Şu anda devam eden projemiz yok ama, Suudi Arabistan’da 450-500 bin dolar mertebelerinde verdiğimiz teklifler var. Suudi Arabistan’da kurulacak bir tesis var. Özbekistan’da bir tesis var. Amerika’da bir tesis var. Bunlardan bu sene içerisinde bir veya ikisi gerçekleşecek olursa zaten ciro ikiye katlanabilir.

-Yaptığınız tesislerin yapım süresi ne kadar?

Mesut Akkaya-8 ay ile 1 sene civarlarında.

- Aynı anda kaç tane tesis üretme kapasiteniz var?

Mesut Akkaya- Maksimum iki tane. Çok daha büyüyebilirsiniz ama taahhüt işlerinde sıkıntı şu: Ekibi kuruyorsunuz bugün, ‘iki tane işim var, üçüncüsü de geliyor’ diye ekibi büyütüp, ondan sonra ertesi sene hiçbir iş alamayabilirsiniz. Bu da ciddi sıkıntı oluyor. Mümkün olduğunca bu işleri taşeronlarla hallediyoruz. Bizden bir tane mühendis arkadaş gidiyor başında duruyor. Onun dışında çalışan ekipler hep taşeron. Biz buradan organize ediyoruz ve dikkatli gitmeye çalışıyoruz. 

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)