Ana SayfaPiyasaÖzgür Güneri’den bomba gibi tüyolar---

Özgür Güneri’den bomba gibi tüyolar

7 / 9
Özgür Güneri’den bomba gibi tüyolar
03 Haziran 2015 - 10:43 www.borsagundem.com

TEFAS’I ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM OLARAK GÖRÜYORUM

-Aracı kurumların Türkiye çapındaki dağılımı, şube ağını yeterli buluyor musunuz?

Özgür Güneri:  Biz kendi şirketimiz olarak çekmiyoruz. Ama şöylede bir realite var. Türkiye’de hisse senedi yatırımı yapan insan sayısı 80 bin. Ve bu sayı uzun yıllardan beri aynı. Dolayısıyla yatırımcılara ulaşmakta ciddi bir sıkıntı yaşanmıyor. Bir de dağıtım ağı kuvvetli olan şirketlerin avantajı var. Özellikle bankalar olmak üzere. Fakat ben gelecekte dağıtım ağından ziyade, bu dağıtım ağını en verimli kullanan, işe en yatkın kullanan kurumların ön plana çıkacağını düşünüyorum. Bir de ürün çeşitliliğine odaklanan firmaların fark yaratacağını düşünüyorum.

-Yönettiğiniz fon var mı? Varsa TEFAS’a geçişi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Özgür Güneri: TEFAS’ı ben çok önemli bir adım olarak görüyorum. Kısa vadede hemen büyük hacimler olmasa bile, zihni bir dönüşümün başlangıcını oluşturdu. Ama Türkiye’de finansal enstrümanlar ne yazık ki yatırımcılar tarafından satın alınan değil de yatırımcılara satılan enstrümanlar. Finansal okuryazarlık çok düşük olduğu için, bilinçli tercih yapan, ürünleri önüne koyup ben bunu istiyorum diyen yatırımcı sayısı çok az. Ama bağımsız davranmak isteyen birçok farklı kurumların ürünlerini, yatırımcının önüne koymak isteyen kurumlar için bu önemli bir fırsat. Zihni dönüşümü başlatması açısından da çok önemli. TEFAS’ı herkes bir fırsat olarak görüyor. Ama portföy yönetim şirketleri için ürün satmak anlamında bir fırsat olarak görülüyor. Ben de tam tersi yaklaşıyorum. Ve diyorum ki, aslında satış ağları için önemli bir fırsat. Çünkü birçok ürüne ulaşılabilir hale geliniyor. Zaten amaç da o ve ben son derece olumlu değerlendiriyorum.

Bizim kurucusu olduğumuz fonlar var. Ama tamamını Finans Portföy yönetiyor. 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Küçük Yatırımcı04 Haziran 2015 08:30

    Bence Özgür Bey çok haklı. Biz yıllarca ülkemizde kaos olacak daha kötü olacak diye dolara saldırdık Elin conisi bizim ülkemize daha cok güvendi sonuc borsanın yüzde62 yabancıların maliyetleri dipte... Özgür Beye kesin kez katılıyorum... Doları severek yabancıları , conileri fonluyoruz...

  • Ozan03 Haziran 2015 16:21

    Dolar konusunda haklı, dolar alacağınıza altın alın bari hiç olmazsa diğer ülkeleri fonlamazsınız. USD alın diyenler aslında bu ülkeye kötülük ediyorlar. Ayrıca, altın 1040-1050 usd'ye düşerse alınabilir uzun vadeli.

  • YY03 Haziran 2015 11:40

    Bence euro.