Ana SayfaPiyasaÖzgür Güneri’den bomba gibi tüyolar---

Özgür Güneri’den bomba gibi tüyolar

5 / 9
Özgür Güneri’den bomba gibi tüyolar
03 Haziran 2015 - 10:43 www.borsagundem.com

BENCE YABANCI YATIRIMCILARIN BORSADAKİ HALKA AÇIKLIK ORANI AZALACAK

-Geçtiğimiz yıllara göre yabancı yatırımcının Borsa İstanbul’a ilgisinde bir değişiklik var mı?

Özgür Güneri: Global taraf yabancı yatırımcının borsaya bakışını etkiliyor, politik taraf etkiliyor. Ama genel hatlarıyla bakıldığında ben yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul’a ilgisinin süreceğini düşünüyorum. Özellikle bu Nasdaq geçişinin olmasıyla da beraber, yeni bir yatırımcı kitlesinin geleceğini düşünüyorum. Ama bir yandan da Türkiye’de özellikle kurumsal yatırımcının büyümesiyle beraber, başta emeklilik fonları olmak üzere, ben yabancı yatırımcıların borsadaki halka açıklık oranlarının azalacağını düşünüyorum. Şu anda yabancı payı yüzde 60-62 seviyelerinde. O belki yüzde 50’lerin altına düşecek. Ama nominalde tutarları artacak. Ben öyle görüyorum. O yüzden yabancı yatırımcıların Türkiye’den vazgeçmesi, çıkması, kalıcı bir şekilde ayrılması gibi bir şeyin söz konusu olmasını beklemiyorum. 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Küçük Yatırımcı04 Haziran 2015 08:30

    Bence Özgür Bey çok haklı. Biz yıllarca ülkemizde kaos olacak daha kötü olacak diye dolara saldırdık Elin conisi bizim ülkemize daha cok güvendi sonuc borsanın yüzde62 yabancıların maliyetleri dipte... Özgür Beye kesin kez katılıyorum... Doları severek yabancıları , conileri fonluyoruz...

  • Ozan03 Haziran 2015 16:21

    Dolar konusunda haklı, dolar alacağınıza altın alın bari hiç olmazsa diğer ülkeleri fonlamazsınız. USD alın diyenler aslında bu ülkeye kötülük ediyorlar. Ayrıca, altın 1040-1050 usd'ye düşerse alınabilir uzun vadeli.

  • YY03 Haziran 2015 11:40

    Bence euro.