Ana SayfaPiyasaOsmanlı Yatırım GM Çakılkaya’dan yatırımcıya 8 hisse önerisi ---

Osmanlı Yatırım GM Çakılkaya’dan yatırımcıya 8 hisse önerisi

1 / 7
Osmanlı Yatırım GM Çakılkaya’dan yatırımcıya 8 hisse önerisi
07 Aralık 2018 - 01:00 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM

Maslak’ta yatırım yapmak isteyen herkese kapısı açık bir ünlü bir aracı kurumdayız. Bakıyoruz, hizmette sınır yok! Soruyoruz, platformu, yatırım ürünü çeşidi çok…

Piyasaların tansiyonlu, hararetli, inişli çıkışlı olduğu bu günlerde Osmanlı Yatırım Genel Müdürü Pınar Çakılkaya’yla birlikteyiz. İstanbul Manhattan’da bir plazanın tek katına konuşlanmış genel merkezde hava ‘sıcak’. Ekip enerji dolu, gözler ekranlarda, eller klavyede. Başta Çakılkaya, herkes pozitif. Sektörde öncü bir kurumda olmanın övüncü, Osmanlı Yatırım’ın her santimetre karesinde hissediliyor.

2018 yılında müşterisi sayısını beşe katlayan Osmanlı Yatırım öncelikle insan kaynağına ve personel eğitimine çok önem veriyor. Slogan harika: Her şey insanla başlar.

Çakılkaya, şirketlerin kendi sektörlerinde, gelişmekte olan ülkelerde ve gelişmiş ülkelerdeki benzerlerine göre ‘ucuz mu, pahalı mı?’ olduğunu gösteren bir temel analiz platformunu müşterilerine sunduklarını söylüyor. Türkiye’de bir ilk olduğunun altını çizerken de yatırımcı cephesine önemli bir mesaj gönderiyor: “Müşterilerimizin iş yapma süreçlerinin kesintisiz olması da çok önemli. Dijitalleşen dünya ile finansal ihtiyaçları şekillendiriyoruz…”



Üzerinde ısrarla durduğu, işaret ettiği noktaya gelince; “Biz vizyonumuzu hiçbir zaman hisse senedi, VİOP ya da foreks gibi tek bir ürün veya Borsa İstanbul’da işlem yapan yatırımcılar üzerine kurmadık. Kuruluşumuzdan bu yana sürekli olarak uğraştığımız, altyapı, ürün ve işlem/araştırma platform geliştirmeleri, bireysel emeklilikten hisseye, internet müşterisinden özel bankacılık müşterisine tüm yatırımcılara ve ürünlere yönelik oldu” diye konuşuyor.

Peki, Pınar Çakılkaya piyasaların nabzını tutan usta bir isim olarak neler öngörüyor? İlk sözü Borsa İstanbul; 2018 yılını pozitif kapatacağı yönünde. Ya kur? Doların 4,5-5 TL aralığında olması gerektiği düşüncesini dile getiriyor.

Tasarruf sahiplerine ‘özel’ bir iletisi olacak mı, örneğin böyle bir ortamda yatırımcılar hangi hisselere yönelmeli? Soruyoruz, işinin ehli bir borsacı kimliğiyle bombayı patlatıyor. 8 hisseyi isim isim veriyor.

Bitti sanıyorsanız yanılıyorsunuz çünkü, bir de içi dolu dolu ‘sepet’ öneriyor!

Osmanlı Yatırım Genel Müdürü Pınar Çakılkaya, Borsagundem.com’a konuşuyor…

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)