Ana SayfaPiyasaOsmanlı Yatırım GM Çakılkaya’dan yatırımcıya 8 hisse önerisi ---

Osmanlı Yatırım GM Çakılkaya’dan yatırımcıya 8 hisse önerisi

4 / 7
Osmanlı Yatırım GM Çakılkaya’dan yatırımcıya 8 hisse önerisi
07 Aralık 2018 - 01:00 www.borsagundem.com

“2018’DE İYİ BİR KAPANIŞ BEKLİYORUZ”

-Borsa İstanbul uzun süredir 90 binlerde… 100 bini niçin aşamıyor? Sizce ne zaman aşar? Endeks 2018’i nasıl kapatır, tahmininiz nedir?

Pınar Çakılkaya: 2018’de iyi bir kapanış olacağını düşünüyoruz. Piyasa yaz başından bu yana birçok olumsuz gelişmeyi fiyatladı. Bunun içinde siyasi gerginlik, yükselen enflasyon ve faiz, büyümede yavaşlama, yurtdışı tarafında da aynı şekilde güç savaşları ve Fed’in devam eden faiz artırımları dahil… Şu anki fiyatların içerisinde de 2019 ekonomik beklentileri fiyatlanıyor. Endeks, banka hisse fiyatları nedeni ile tarihi olarak dip seviyelerde.

 “2019’UN İKİNCİ ÇEYREĞİNDEN İTİBAREN BANKA ENDEKSİNDE YÜKSELİŞ BEKLİYORUZ”

-Hisseler dolar bazında ucuz olmasına karşın yabancı yatırımcı neden ilgi göstermiyor?

Pınar Çakılkaya: Hisse senedi piyasasında uzun vadeli yabancı fonların piyasaya tekrar dönmesi gerekiyor. Bu da maalesef kısa vadede çok mümkün görünmüyor. Global olarak 2019’da da FED faiz artırımların artacağı beklentisinin yanı sıra bizde tekrar seçim var. Bu durumda da uzun vadeli alım yapan fonlar beklemeyi tercih ediyor. Ancak gelişmekte olan ülkeler piyasa performansı olarak oldukça geride kaldı. Bu yüzden bir miktar alım gelebileceğini düşünüyoruz. Özellikle Türk bankalarının likidite sorunu kısmen de olsa VDMK aracılığı ile çözülmesi ile 2019’un ikinci çeyreğinden itibaren banka endeksinde yükseliş bekliyoruz. 5 yıllık dönemde yabancı kurumsal yatırımcıların Türk menkul kıymetlerindeki sahiplik oranın azalmasını ve yerli kurumsal yatırımcılarının payının hızlı artmasını bekliyoruz.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)