Ana SayfaPiyasaOsmanlı Yatırım GM Çakılkaya’dan yatırımcıya 8 hisse önerisi ---

Osmanlı Yatırım GM Çakılkaya’dan yatırımcıya 8 hisse önerisi

5 / 7
Osmanlı Yatırım GM Çakılkaya’dan yatırımcıya 8 hisse önerisi
07 Aralık 2018 - 01:00 www.borsagundem.com

“YATIRIMCILARIN PORTFÖYLERİNDE MUTLAKA BANKA VE HAZİNE BONOLARI BULUNMALI”

-Yatırımcılar bu atmosferde nasıl bir strateji izlemeli, öneriniz nedir?

Pınar Çakılkaya: Mart ayındaki seçimlere kadar ağırlıklı TL faiz içeren ürünlerden oluşan bir sepet önerebiliriz. Toplam portföyün yüzde 50’si TL faiz içeren ürünler, yüzde 15’i döviz ki döviz yatırımlarında da teminat yönetimine dikkat ederek VİOP piyasasında uzun pozisyon alınabilir. Ve de kalan kısmı ile özellikle temettü verimi yüksek ihracat ve nakit durumu iyi olan şirketlerin hisse senetlerinden bir portföy önerebiliriz.

Ekonomik toparlanma da 2019’un özellikle ikinci yarısında kendini hissettirecektir. Bu nedenle hisse senedi ağırlığını arttırabiliriz.

2019 yılı da faiz açısından cazip bir yıl olacak. Kısa ve orta vadeli hazine bonoları tahvilleri yüzde 20’ler civarında. Nitelikli yatırımcılara yönelik banka bonoları ve şirket tahvilleri de yüzde 25’lerde. Dünyada en yüksek faizi veren ülkelerden biriyiz. Yatırımcıların portföylerinde mutlaka vade sonuna kadar tutabileceği banka ve hazine bonoları bulunmalı. Eğer likidite ihtiyaçları olacaksa yine bu ürünlere yatırım yapan borçlanma araçları fonları ve özel sektör tahvillerine yatırım yapan fonlar tercih edilmeli.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)