Ana SayfaPiyasaİşte yeni hafta, işte kritik beklentiler---

İşte yeni hafta, işte kritik beklentiler

3 / 7
İşte yeni hafta, işte kritik beklentiler
22 Ocak 2017 - 10:11 www.borsagundem.com

ENDEKSİN 80.200 VE DAHA DA AŞAĞISINI TEST ETMESİ SÜRPRİZ OLMAZ

MARBAŞ MENKUL DEĞERLER

BIST 100:


BIST100 endeksine baktığımız zaman son günlerde aşırı alıcılı bir hava seyrettiğini görebiliriz fakat uzun vade de endeksin trend yönü hala aşağıyı gösteriyor ve bu süreçte aşağı yönlü trendin tepe noktası test edildi ayrıca RSI’da bize endeksin aşırı alış bölgesinde olduğunu söylüyor. Bu seviyeden sonra kar satışlarının gelmesi ve endeksin 80.200 ve daha da aşağısını test etmesi sürpriz olmaz. Buna ek olarak 20 Ocakta Trump’ın koltuğu devir alması ve yapacağı açıklamalar başta Amerikan ve Avrupa borsası olmak üzere bizi de yakından ilgilendirecek gibi görünüyor.

DOLAR ENDEKSİ:


Dolar endeksi yılın son ve ilk günlerinde ki zirvesinden biraz gevşeyerek 100.23 seviyesini test ettikten sonra tekrar toparlanmaya başladı ve 101.77’ye doğru ilerliyor. Son günlerindeki yön arayışının başlıca nedeni tabi ki de siyasi açıdan büyük bir değişimin yaşanması ve 20 Ocak’ta Trump’ın göreceli ve büyük değişikliklerle Amerikan ekonomisine yeni bir hava katmak için koltuğa oturması. İlk haftalarda olmasa bile gelecek haftalarda Trump ve politikaları endeksin yönüne sert bir şekilde karar verecektir. Fakat şimdilik endeksin yönü hala yukarıya işaret ediyor.

PETROL:


DİRENÇLER: 55.22 - 57.30

DESTEKLER: 53.59

Kasım sonundaki OPEC toplantısı sonrası ciddi bir artış yaşayan petrol son haftalarda tekrar kendine yatay bir bant yaratarak 57.30 – 55.22 – 53.60 fiyatları arasında hareketine devam ediyor. OPEC üyeleri arasındaki uzlaşmaya varmamış konular ve uzlaşılan konulardaki sözlerin yerine getirilip getirilmemesine göre; petrol fiyatları bu banttan çıkıp kendine yeni bir yön bulacaktır.

 

FAİZ:

TCMB yılın ilk çeyreğinde büyük ihtimalle kurlardaki artıştan kaynaklanan enflasyonu izlemek isteyecektir. Ayrıca Amerika’daki seçim sonrası yönetim ve FED’in yeni başkanla politikalarının birbirine uyup uymama durumunu gördükten sonra yeni bir faiz kararı çıkarabilir. Ancak o zamana kadar repo ihalesi açmayarak ve döviz depo ihaleleriyle kuru belli bir seviyede tutmaya çalışacaktır. Bu süreçte iç pazardaki dinamizmin artması merkez bankası rahatlatabilir aksi halde önümüzdeki süreçte Merkez Bankası’nın yapacağı faiz müdahalesi çift rakamlarda olabilir.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)