İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Yabancılar hangi hisselere yöneldi?

07 Kasım 2017, 15:43 - -

Borsada yabancılar sanayi hisselerini almaya devam ediyor. Son bir ayda yabancıların paylarını en fazla artırdıkları hisseler ağırlıklı olarak sanayi ve hizmet sektörü hisseleri.

Borsada ralli devam ediyor. Vize krizine ilişkin olumlu gelişmelerin sağlanması hisse senetlerinde alımları güçlendirdi. Bilançolarla birlikte seçici hisse hareketleri öne çıkarken yabancı yatırımcılar son bir ay içerisinde en fazla sanayi ve hizmet şirketlerinde paylarını artırdı. Ford Otosan, Türk Hava Yolları, Petkim, Çelebi, Kardemir D, Pegasus, Alkim Kimya, Ege Endüstri, Netaş yabancıların son dönemde aldığı hisseler oldu.

BİST 100 HİSSELERİNDE EN AZ SON 3 GÜNDÜR SÜREKLİ YÜKSELEN 6 HİSSE

BİST 100 Hisseleri içerisinde en az son 3 gündür sürekli yükselen 6 hisse şunlar oldu: Tüpraş, Tekfen Holding, Otokar, Erbosan, Anel Elektrik, Aselsan.

SON 100 GÜNDE DİP SEVİYEDE OLUP HAREKETLENEN 13 BİST 100 HİSSESİ

BİST 100’de son 100 günde dip seviyede olup hareketlenen 13 hisse senedi var. Bu hisselerin listesi şöyle: Alcatel Lucent Teletaş , Arçelik, Bagfaş, Coca Cola İçecek, Doğuş Otomotiv, Fenerbahçe Futbol, Göltaş Çimento, Good-Year, T. Halk Bankası, İş GMYO, Tat Gıda, Türk Traktör, Vakıf GMYO.

RSI AŞIRI SATIMI YUKARI KESEN SON BİR GÜNDÜR YÜKSELEN 3 HİSSE

RSI göstergesi aşırı satımı yukarı kesen ve son bir gündür yükselen hisselerin lisesine baktığımızda 3 hisse öne çıkıyor: Doğuş Otomotiv, T. Halk Bankası, Migros Ticaret.


TEMETTÜ VERİMİ EN YÜKSEK ULUSAL ENDEKS HİSSELERİ

Temettü verimi yatırımcıların en fazla takip etmesi gereken göstergelerden biri. İşte temettü verimi en yüksek ulusal endeks hisselerinin listesi: Eczacıbaşı İlaç, Turkcell, Aygaz, Aksa, Türk Traktör, İş GMYO, Petkim, Ereğli Demir Celik, Tüpraş, Soda Sanayii.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vbbvbgjhj08 Kasım 2017 22:52

    :D ;) :D ;) :D

  • Evonomist 08 Kasım 2017 10:50

    Yurtdışı işlemlerin çoğunun yabancılarla alakası yok. Yerli oyuncuların stratejiler için dolarından yaptığı işlemler. Patronlar ve yancıları yurtdışı hesaplarıyla alım satım yaparak algı oluşturarak hisse boşaltma veya toplama işleri için oluşturulmuş düzenrkler

  • The broker08 Kasım 2017 10:47

    Yabancı payı yorumu çok gereksiz ve yanıltıcı. Çoğu yurt dışında alım satım yapan borsadaki şirketlerin patronları veya yancıları.

  • yaz bir kenara07 Kasım 2017 20:03

    2018 netaş yılı olur

  • ferat07 Kasım 2017 18:05

    emlak konut düşer.