İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Enerji ve teknoloji hisselerindeki atak sürecek

04 Ocak 2024, 08:03 - -

Yeni yılın ilk haftasında yatırımcılar enerji ve teknoloji hisselerine yöneldi.

Yeni yılın ilk işlem haftasında yatırımcıların rotası net: Enerji ve teknoloji hisseleri. Borsa 30'da Kontrolmatik Teknoloji ve Astor Enerji, yatırımcıların gözdesi olarak son bir haftayı zirvede tamamladılar. Yüksek volatilite ve piyasa dinamikleri, bu iki hissenin ön plana çıkmasında etkili oldu.

Borsa 100'e baktığımızda kazandıranların çeşitliliği dikkat çekerken, Borsa 500'de ise yüzde 20'nin üzerinde değer kazanan 29 hisse senedi yatırımcıların risk iştahının arttığını gösteriyor. Sektör tercihleri ise yatırımcıların stratejik düşüncesini ve piyasadaki genel eğilimleri yansıtıyor.

Peki, bu gelişmeler ışığında bireysel yatırımcılar ne yapmalı? Portföylerini nasıl şekillendirmeli? İşte benim yatırım dünyasına dair gözlemlerim ve önerilerim:

Enerji sektörü, özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapanlar için uzun vadeli bir potansiyel sunuyor. Yatırımcılar, sürdürülebilirlik trendlerini ve yeşil enerjinin geleceğini göz önünde bulundurmalı. Öte yandan, teknoloji hisseleri, inovasyonun ve dijital dönüşümün öncüsü olmaya devam edecek. Ancak burada seçici olmakta fayda var. Araştırma ve geliştirmeye önem veren, patent portföyü güçlü şirketler, bu alandaki yarışta öne çıkabilir.

Yatırımcıların son bir haftada en fazla alım yaptıkları ve getirileri ile dikkat çeken şirketlerin listesi ve getirileri aşağında yer alıyor.

Bu listelerde şirketlerin yıldız Pazar’da olmasına dikkat etmekte fayda var.

BORSA 30’DA SON BİR HAFTADA YÜZDE 20’NİN ÜZERİNDE KAZANDIRANLAR

BORSA 100’DE SON BİR HAFTADA YÜZDE 20’NİN ÜZERİNDE KAZANDIRANLAR



BORSA 500’DE SON BİR HAFTADA YÜZDE 20’NİN ÜZERİNDE KAZANDIRANLAR

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YETER BE04 Ocak 2024 10:45

    TURKIYE DE ACLIK HIRSIZLIK DOLANDIRICILIK VAR. INSANLARIN NEFESI KOKUYOR. AGIZLARINDA DIS KALMAMIS. HASTANELERE GIDENLER OLU CIKIYOR CUNKU PRASTISYEN TECRUBESIZ DOKTORLAR VAR... SURIYELI AFGAN HER YERDE NUFUS VATANDASLIGI CUZDAN OLARAK SATILIKTIR VATAN TOPRAKLARI SATILMISTIR. ULKE BITIKTIR BITIK

  • Aynen05 Ocak 2024 08:14

    Aynen her yer Suriyeli, Afgan. ( Rus ve Ukraynalılar da var ama onlar müslüman olmadığı için rahatsız olunmaz.)