İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

2023 bilançolarına göre dikkat çeken 8 şirket

14 Mart 2024, 09:00 - -

2023 yıllık bilançolarına göre F/K ve PD/DD Oranı düşük, büyüme trendi yakalayan 8 şirket var.

Finansal tablolar açıklanmaya devam ediyor. Bilançoları tarama ve mevcut portföyleri gözden geçirme dönemindeyiz. Ben de büyüme kriterleri ve değerleme oranlarına göre öne çıkan şirketleri listeledim. Buradaki amacım hızlı bir şekilde büyüyen ve değerleme oranlarında düşük kalmış şirketleri görmenizi sağlamak. Özellikle seçim sonrasında yabancıların alım yapması halinde bu şirketler çok daha fazla ön plana çıkacak.

Finansal Raporların Önemi

Unutmayalım ki finansal tablolar, bir şirketin sağlığının ve gelecek vaad ettiği potansiyelin anlaşılması için hayati veriler sunar. 2023 yıl sonu bilanço verilerine göre, büyüme trendi yakalayan ve yatırımcılar için değerlendirilmesi gereken sekiz şirket var.

Bu şirketlerin her biri, finansal disiplin ve stratejik büyüme planları ile dikkat çekiyor. Fiyat/kazanç oranları 15'in altında ve PD/DD oranları 8'in altında yer alarak, büyüme ve değer yatırımcılarının radarına girmeyi başarmış durumda.

Büyüme Oranlarında Öne Çıkanlar

Söz konusu şirketlerin aktif büyüme oranları, FAVÖK büyüme yüzdeleri, net kar ve net satışlarda yıllık büyüme oranları dikkat çekici seviyelerde. Örneğin, Enka (ENKAI)  %72,61 aktif büyüme oranıyla ve %765,2 net kar büyüme yüzdesiyle sektördeki en dinamik gelişmeyi göstermiş durumda. Ford Otosan (FROTO) ise enflasyon muhasebesi uygulanan bilançolar sonrasında %27,7 net satışlar büyüme oranıyla sağlam bir performans sergileyerek, endüstrinin güçlü oyuncuları arasındaki yerini güçlendirdi.

Yüksek Kâr ve Satış Büyümesi

Pegasus (PGSUS) ve Tav Havalimanları (TAVHL) gibi şirketler, yüksek oranlarda net kar ve net satış büyümesi ile öne çıkıyor. Özellikle TAVHL'in %296,51 net kar büyüme oranı ve %88,07 net satışlar büyüme oranı, şirketin verimli bir finansal yılı geride bıraktığını işaret ediyor.

Şirketlerin Ortak Özelliği

Bu şirketlerin ortak noktası, piyasaya göre nispeten düşük fiyat/kazanç oranlarına ve PD/DD değerlerine sahip olmaları. Bu durum, piyasanın şirketleri hala görece düşük bir değerlemeyle fiyatlandırdığını ve yatırımcılar için potansiyel fırsatlar sunduğunu gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)