İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Borsada 3 fiyat kazanç oranı ile işlem gören şirketler

18 Şubat 2024, 06:00 - -

Borsada 3 ve altında fiyat/kazanç oranı ile işlem gören şirketler yatırımcıların radarında olabilecek hisseler arasında yer alıyor.

Borsa İstanbul'un gözde listesi BIST 100, yatırımcılar için her daim merak konusudur. Bu kez de, en düşük fiyat/kazanç (F/K) oranına sahip şirketler merak konusu. İşte bu kapsamda, F/K oranı 3 ve altında olan şirketleri listeledim

Listemizin başında 1.38 F/K oranı ile ISGYO geliyor. Gayrimenkul yatırım ortaklıkları arasında böylesine düşük bir F/K oranı, önemsenmesi gerekir.

İkinci sıradaki ENJSA ise 2.84 F/K oranı ile enerji sektöründen bir diğer ilgi çekici hisse. Enerji sektörü, hızlı büyümesi ve önümüzdeki beş yılın favori sektörü gösterilmesi nedeni ile dikkat çekiyor.

Üçüncü sırada yer alan ODAS, 2.92 F/K oranı ile enerji ve hizmet sektörlerinin kesişim noktasında yer alıyor.

Dördüncü sırada YKBNK var. Bankacılık sektörü, 2.96 F/K oranı ile yatırımcıların ilgisini çekmeyi sürdürüyor. Özellikle düşük F/K oranları, bankacılık hisselerinde potansiyel bir değer artışı olasılığına işaret edebilir.

Beşinci sırada ise SAHOL yer alıyor. Holding şirketleri genellikle çeşitli sektörlerdeki yatırımlarıyla bilinir ve 3.15 F/K oranı, çeşitlendirilmiş portföy arayanlar için cazip bir seçenek sunuyor.

Listemizde altıncı sırayı alan GARAN, 3.17 F/K oranıyla yine bankacılık sektöründen. Garan ilgi çeken hisseler arasında.

Yedinci sırada AKBNK var. 3.24 F/K oranı ile yatırımcılara, bankacılık sektörünün temsilcisi olarak göze çarpıyor.

Sekizinci sıradaki DOAS, 3.41 F/K oranı ile otomotiv sektöründen bir başka değerli hisse. Özellikle otomotiv sektörünün dinamikleri ve yükselen elektrikli araç trendleri bu hisseye olan ilgiyi artırabilir.

Dokuzuncu sıradaki TSKB, 3.50 F/K oranı ile finans sektöründen dikkat çeken bir başka hisse.

Ve son olarak onuncu sırada DOHOL, 3.76 F/K oranı ile listemizi tamamlıyor.

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik18 Şubat 2024 16:01

    F/K, zurnanın son deliği.

  • VS18 Şubat 2024 09:48

    bırakın bu fk işkerini fk sı 50 nin üzerinde olup aylık % 40 üzeri kazandıran hisse dolu

  • ΣIGMA18 Şubat 2024 15:59

    Sen git iddia oyna o zaman

  • Ali 18 Şubat 2024 09:30

    Kozal.... Altun üretimi yapar...

  • Yalan dolan18 Şubat 2024 09:04

    Fk ile bir cacık olsaydı kboru eğeen marshl astor borusan gibi kagıtlar şuan batmalydı fk ları 100 geçin o işi

  • Yorum 18 Şubat 2024 20:49

    F/k ya o şekil bakılmaz ((pd/dd)÷fk) bu şekil Bi sadeleştirme yap pd/dd 1 i bulunca f/k cı küçük olan şirket iyi şirket demektir yani mesela pd/dd 1 ise f/k sı 1,5 çıktı diyelim bu şirket 1,5 yılda kendini amorti ediyor demektir bu durumu da enflasyonla mukayese etmelisin yani yıllık enflasyon %200 ise bu şirket pahalı olur ama yıllık enflasyon %50 ise bu şirket karlı olur yani şirket enflasyondan arındırılmış Bi ortamda 4 yılda kendini amorti eder Bi pozisyonda olur ki ekonomist ler iyi bir yatırımın kendini 10 yılda amorti etmesini ister 10 yıldan daha kısa sürede bir yatırım bulmak lazım hisse seçerken bunlara dikkat ederseniz zarar etmezsiniz yazdığın hisselerde brsan ve Mrshl bariz pahalı şişik yani kboru yu incelemedim yeni şirket Bi kaç bilanço gelsin anlarız astor taş