İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Fonlar imalat sanayi şirketlerini topladı

07 Eylül 2017, 10:31 - -

Yatırım fonları, emeklilik fonları ve yatırım ortaklıklarından oluşan kurumsal yatırımcılar Borsa İstanbul’da ulusal endekslere dahil şirketler içerisinde en çok imalat sanayi şirketlerini topladı.

Borsa İstanbul, TL bazında tüm zamanların rekorunu kırarak yeni zirvelere tırmanırken kurumsal yatırımcılar en fazla imalat sanayi şirketlerinin hisselerini topladı. Yatırım fonları, yatırım ortaklıkları ve emeklilik fonlarından oluşan kurumsal yatırımcılar imalat sanayinde öncü şirketlerin hisselerini aldı: Kardemir D, Anadolu Cam, Yataş, Çemtaş, Tofaş Oto. Fab., Petkim ve Trakya Cam en fazla alınan hisseler oldu. Kurumsal yatırımcıların yüzde 5’ten fazlasını topladıkları yüzde 30’un üzerinde değer kazanan şirketler talep görmeye devam ediyor.

SADECE BİR BANKA HİSSESİNDE PAYLARINI YÜZDE 7’YE ÇIKARDILAR

Kurumsal yatırımcıların paylarını yüzde 7’ye çıkardığı ve yüzde 30’un üzerinde değer kazanan sadece bir banka hissesi bulunuyor. Bu hisse Yapı ve Kredi Bankası. Yılbaşından bu yana yüzde 37,32 oranında değer kazanan Yapı ve Kredi Bankası kurumsal yatırımcıların en fazla topladığı banka hissesi. Hissede kurumsal yatırımcıların payı yüzde 7 seviyesinde bulunuyor.

TAKİP EDİLEN DİĞER BANKALAR

Kurumsal yatırımcıların yüzde 2 ila 4 arasında topladıkları banka hisseleri ise şöyle: Vakıflar Bankası, T.S.K.B., Akbank, Garanti Bankası, İş Bankası C ve T. Halk Bankası. Bu banka hisselerinde kurumsal yatırımcıların paylarını artırdığı dikkat çekiyor.  

FARKLI SEKTÖRLERİN ÖNCÜ ŞİRKETLERİ

Kurumsal yatırımcıların topladığı değer kazanan hisseler içerisinde farklı sektörlerden hisse senetlerinin de olduğunu görüyoruz. Bu hisseler: Odaş Elektrik, Alarko Holding, Migros Ticaret, Vakıf GMYO, Şişe Cam ve Pegasus.

HOLDİNG HİSSESİ ALDILAR

Kurumsal yatırımcıların paylarının yüzde 2 ila yüzde 15 arasında değiştiği hisseler içerisinde holdingler de göze çarpıyor. Alarko Holding, Koç Holding, Global Yat. Holding, Tekfen Holding dikkat çeken hisseler.

Kurumsal yatırımcılar, profesyonel ekipler tarafından yapılan analizler sonucunda yatırımlarını gerçekleştiriyor. Uzun vadede getirisi yüksek olabilecek hisselere yatırım yapıyorlar. Ancak bunlar içerisinde bağlı oldukları grupların hisselerini alanlar da olabilmekte. Bunu da göz önünde bulundurarak genel trendleri izlemek açısından kurumsal yatırımcıların topladıkları hisseleri incelemekte fayda var. Bu hisselerin gelişim seyirleri, sektörlerindeki hareketlenmeler ve yatırımlar önümüzdeki döneme ilişkin tahmin yaparken göz önünde bulundurulabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EKGYO Mağduru08 Eylül 2017 21:38

    EKGYO BIST te en kötü performans gösteren hisse. Küçük yatırımcı kan ağlıyor fakat yöneticilerinin umrunda değil herhaldeki aynı şekilde küçük yatırımcının emekleri çalınmaya devam ediliyor.

  • mercan dede08 Eylül 2017 17:09

    Sevgili İntira Bey işfinanstata borsa payları el değiştirdi hemde tek elden ama yıllarca k.yatıırmcı kan ağladı..borsa tarihinde bir örneğide yok..nasıl oldu incelemek lazım.nasıl kimse görmedi incelemek lazım. şimdi işgyo da başladı ..incelenmeli araştıırlmalı.**çok çok önemli*.

  • kani akar08 Eylül 2017 16:40

    eregli ve petkim müthiş çıkacak

  • Ferat08 Eylül 2017 01:01

    Emlak konut sattılar

  • mzd07 Eylül 2017 23:02

    dövize dikkat aşırı satta al verme zamanı geliyo sanki

  • D.demirkan 07 Eylül 2017 11:29

    EH YAYIRLI UĞURLU OLSUN.KALANLARDA BİZE YETER.