İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Borsayı yükselten hisseler

25 Ocak 2018, 09:00 - -

Borsa İstanbul 15 Ocak - 24 Ocak tarihleri arasında 112 binden 119 bine yükseldi. 7 günde 7 bin 489 puan yükselen endeks yüzde 6,68 oranında değer kazandı. Endeksin üzerinde performans gösteren 10 tane BIST 30 hissesi borsada son yükselişin öncüsü oldu. Yükselen hisselere baktığımızda Telekomünikasyon, Banka, Demirçelik, Savunma ve Cam sektörü hisselerinin öne çıktığını görüyoruz. Hisse bazında: Turkcell, Garanti Bankası, Akbank, Türk Telekom, İş Bankası (C), Kardemir (D), Aselsan, Vakıflar Bankası, Şişe Cam ve Yapı ve Kredi Bankası son yükselişte en hızlı değer kazanan hisseler.

ENDEKSİN ÜZERİNDE PERFORMANS GÖSTEREN 10 BIST 100 ŞİRKETİ

Banka hisseleri geçtiğimiz yıl BIST 100 Endeksinin altında bir performans gösterdi. Piyasa çarpanlarına göre fiyatı ucuz kalan banka hisseleri endeksin ilk yukarı atağında yükselişe geçen hisseler oldu.

Hızlı yükselen 5 banka
Borsadaki son çıkışta 5 banka hissesi endekstende güçlü performans gösterdi. Bu banka hisseleri: Garanti Bankası, Akbank, İş Bankası (C), Vakıflar Bankası ve Yapı ve Kredi Bankası.

Hızlı yükselen banka hisselerinin grafikleri ve teknik göstergeleri:

GARANTİ BANKASI

Kaynak:FTA 4.0

Garanti Bankası hissesi bollinger bandın direnç seviyesinin üzerine çıktı.  9,30-11,10 aralığındaki yatay hareketten kurtulan hissede güçlü direnç 12,90’da bulunuyor.

AKBANK

Son 2 gündür fiyat artarken hacmin de belirgin ölçüde artması, yükselişin gücüne ve bir süre daha devam edebileceğine işaret ediyor. Orta vadeli göstergeler son dönemde belirgin al sinyalleri vermeye başladı. Osilatörler’in genelde aşırı alım bölgesinde olması hissenin fazla yükseldiği şeklinde değerlendirilebilir. Hisse kısa-orta vade hareketli ortalamalarının üzerinde seyrediyor.

İŞ BANKASI (C)

Hissede Kısa vadeli göstergeler genelde al konumunda bulunuyor. Orta vadeli göstergeler son dönemde belirgin al sinyalleri vermeye başladı. Son 2 gündür fiyat artarken hacim de artıyor.

VAKIFLAR BANKASI

En son 33 gün önce kısa dönemli hareketli ortalama, orta vadeli hareketli ortalamasını yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi. Kısa dönemli hareketli ortalama, orta dönem hareketli ortalamanın üzerinde seyrettiği için alım pozisyonunu koruyor. Teknik göstergelerden  CCI , +100 seviyesinin üzerinde ve aşırı alım bölgesinde bulunuyor. En son 6 gün önce yeniden aşırı alım bölgesine girerek yükselişin belki bir süre daha devam edebileceği yönünde işaretler veriyor.

YAPI VE KREDİ BANKASI

En son 3 gün önce kısa vadeli hareketli ortalamasını yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi. Fiyat, hareketli ortalamanın üzerinde seyrettiği için alış pozisyonunu koruyor. Teknik göstergelerden MACD, hareketli ortalamasının üzerinde olması sebebiyle alış pozisyonunu koruyor. En son 2 gün önce hareketli ortalamasını yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)